Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι αλλαγές στην Περιφέρεια, το Δήμο και το ΣΥΡΙΖΑ)

Γράφει ο «Γέρων»

Υπολογίσιμος και ανερχόμενος παράγοντας στο χώρο του ΚΙΝΑΛ είναι ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης Πέτρος Λεκάκης.  Το 2019 ήταν ανεξάρτητος υποψήφιος δήμαρχος και δέχθηκε τότε ισχυρές πιέσεις από το ΚΙΝΑΛ και παράγοντές του για να αποσύρει την υποψηφιότητά του και να συνταχθεί με την «επίσημη» του Σπύρου Βούγια.  Εσωκομματικά διατηρεί άριστη σχέση με τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη.

Αργεί ακόμη ο Σεπτέμβριος οπότε και με τη συμπλήρωση διετίας στη διοίκηση ο Απόστολος Τζιτζικώστας θα κάνει ανασχηματισμό.  Ωστόσο ήδη στη βίλα Αλλατίνη ακούγονται ονόματα περιφερειακών συμβούλων που θα μπορούσαν να αναβαθμιστούν σε αντιπεριφερειάρχες.  Οι πηγές μου, μου λένε πως ορισμένα από αυτά είναι των Σωκράτη Δωρή, Αλέξανδρου Θάνου, Μελίνας Δερμεντζοπούλου και Θόδωρου Μητράκα.  Σε έναν ανασχηματισμό βέβαια σημασία δεν έχει μόνο ποιος μπαίνει αλλά και ποιος βγαίνει.

Από την νέα εσωκομματική τάση, την «Ομπρέλα» προέρχεται ο νέος αναπληρωτής συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ Α’ Θεσσαλονίκης Μίλτος Οικονόμου. Οι νέες διοικήσεις των Νομαρχιακών πάντως, κρίνοντας και από τις ανακοινώσεις, μπήκαν δυναμικά στα νέα τους καθήκοντα.  Στην Α’ Θεσσαλονίκης κερδισμένη αναμφίβολα βγήκε η  Ελευθερία Χατζηγεωργίου της οποίας ο νέος συντονιστής Κώστας Αμπατζάς ήταν διευθυντής στο πολιτικό της γραφείο όταν διετέλεσε ΥΜΑΘ.

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν και Επίτροπος της Ελλάδας Μαργαρίτης Σχοινάς θα ολοκληρώσει την θητεία του στην Επιτροπή το 2024. Θα είναι 62 ετών. Σημειώστε πως δεν θα ολοκληρώσει εκεί την πορεία του στα κοινά ασχέτως αν ο ίδιος έχει δηλώσει πως βλέπει το μέλλον του στη Χαλκιδική να γράφει βιβλία.

No Comments Yet

Comments are closed