Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι αλλαγές στη ΝΔ Θεσσαλονίκης και οι υποψήφιοι στις ΝΟΔΕ)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Κινητικότητα αρχίζει να εμφανίζεται στη ΝΔ Θεσσαλονίκης. Όχι, δεν είναι λόγω εκδηλώσεων ή συσκέψεων από τη Διοικούσα Επιτροπή. Αυτή στην ουσία παραμένει ανενεργή καθώς ούτε συνεδριάσεις γίνονται ούτε πρωτοβουλίες αναλαμβάνονται.

Στην Πειραιώς δεν υπάρχει ωστόσο θέμα για τη διατήρηση ή όχι του οργάνου αλλά σίγουρα θα υπάρξουν αλλαγές στη σύνθεση της που είχε… ξεχειλώσει και δίχως κάποιο ουσιαστικό αποτελέσμα. Εσωκομματικοί ήταν οι λόγοι που οδήγησαν στην αλλαγή της σύνθεσής της.

Η κινητικότητα οφείλεται στις επικείμενες εκλογές στις Νομαρχιακές Οργανώσεις που προγραμματίζονται για τον Μάιο, αν δεν υπάρξει μετάθεση λόγω… κορωνοϊού.

Στο νομό Θεσσαλονίκης οι ΝΟΔΕ θα περιοριστούν από 4 σε 2, μια σε κάθε εκλογική περιφέρεια. Τα πράγματα στη Β’ περιφέρεια φαίνονται πιο ξεκάθαρα καθώς εκεί θα είναι ξανά υποψήφιος ο νυν πρόεδρος Θωμάς Βράνος.

Στην Α’ περιφέρεια ακούγονται τα ονόματα του μέλους της ΠΕ και πρώην προέδρου της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Νίκου Λιακόπουλου και του προέδρου της ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θόδωρου Μητράκα. Ένας εκ των δύο θα κατέβει τελικά καθώς προέρχονται από την ίδια εσωκομματικά πλευρά.

Από προεδρικούς έχει προταθεί υποψηφιότητα στον Δρόσο Τσαβλή, πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο ίδιος προβληματίζεται για την υποψηφιότητά του λόγω κυρίως των αυτοδιοικητικών καθηκόντων που ασκεί. Ωστόσο κρίσιμες για τις τελικές του αποφάσεις θα είναι οι συναντήσεις που θα έχει την Πέμπτη στην Πειραιώς.