Παραπολιτικά και παρασκήνια (οι αλλαγές σε Περιφέρεια και Δήμο Θεσσαλονίκης)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Σήμερα πιθανότατα θα ανακοινώσει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας το νέο σχήμα της διοίκησής του, τις αλλαγές δηλαδή που θα κάνει σε αντιδημαρχίες και νομικά πρόσωπα. Η πρόθεσή του δημάρχου, όπως με πληροφορούν αξιόπιστες πηγές στο δημαρχειακό μέγαρο, είναι να κάνει μεγάλες αλλαγές. Το πόσο θα το επιτύχει βέβαια είναι συνάρτηση και των επιλογών και των ισορροπιών που έχουν δημιουργηθεί στην συμμαχία της διοίκησης.

Αυτό το οποίο θα μπορούσα να πω με σχετική ασφάλεια πάντως είναι πως τρεις αντιδήμαρχοι πρέπει να κοιμήθηκαν ήσυχοι χθες το βράδυ καθώς θεωρούνται “αμετακίνητοι”. Πρόκειται για τους Μιχάλη Κούπκα, Γιώργο Αβαρλή και Μάκη Κυριζίδη.

Υποθέτω ότι και η χθεσινή ανεξαρτητοποίηση του Ερωτόκριτου Θεοτοκάτου απο την παράταξη Ορφανού θα συνδέεται με τις νέες επιλογές προσώπων για τη διοίκηση Ζέρβα.

Στην Περιφέρεια οι ανακοινώσεις θα γίνουν τα επόμενα 24ώρα καθώς σήμερα το απόγευμα θα γίνει η εκλογή του προεδρείου της Μητροπολιτικής Επιτροπής. Μετά την χθεσινή εκλογή του Θόδωρου Μητράκα στην προεδρεία του Περιφερειακού Συμβουλίου η θέση του προέδρου της Μητροπολιτικής είναι κενή. Κάτι πήρε το αυτί μου για αξιοποίηση του δικηγόρου Θανάση Κίκη, που διετέλεσε και πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παύλου Μελά.

Σε ότι αφορά τους αντιπεριφερειάρχες εκει ο Τζιτζικώστας έχει συνηθίσει σε γενναίες αλλαγές και έτσι αναμένεται αρκετοί να αλλάξουν. Θα έλεγα πως απο τους θεματικούς αντιπεριφερειάρχες ήσυχοι πως θα παραμείνουν στις θέσεις τους θα πρέπει να αισθάνονται οι Πάρις Μπίλιας, Αθηνά Αηδονά και Κώστας Γιουτίκας.

Aκόμη περιμένω να δω ανακοίνωση καταδίκης της επίθεσης προς τον πρύτανη του ΑΠΘ απο τον Σύλλογο Καθηγητών του Ιδρύματος. Τι εννοείτε ότι θα περιμένω και άλλο; Η ΝΔ Θεσσαλονίκης θα αντιδράσει; Τα άλλα κόμματα;

Έμαθα πως δεν είναι ένας αλλά δύο οι βουλευτές της ΝΔ στο νομό Θεσσαλονίκης που θα ενδιαφέρονταν για υποψηφιότητα στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας αν βέβαια δεν θα ήταν εκ νέου υποψήφιος ο Απόστολος Τζιτζικώστας.