Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο Ζαγοράκης, τα σενάρια για Καραμανλή και η εκδήλωση της ΝΔ)

Γράφει ο «Γέρων»

O Θοδωρής Ζαγοράκης, ο αρχηγός της χρυσής ομάδας του Euro 2004, εκλέχθηκε όπως αναμένονται πρόεδρος της ΕΠΟ.  Ένα ερώτημα που συζητείται σε πολιτικούς κύκλους είναι αν θα παραιτηθεί από τη θέση του ευρωβουλευτή της ΝΔ.  Πρόσφατα άλλωστε «επέστρεψε» στην κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ μετά την διαγραφή του τον Ιανουάριο του 2020.  Ασυμβίβαστο δεν υπάρχει πάντως.  Αν ωστόσο παραιτηθεί και επιλέξει να εστιάσει αποκλειστικά στα του ποδοσφαίρου τη θέση του θα πάρει η 2η επιλαχούσα Βίκυ Φλέσσα καθώς πρώτος επιλαχών είναι ο Γιώργος Αμυράς, πλέον υφυπουργός και βουλευτής.

Με τον υφυπουργό Παιδείας Άγγελο Συρίγο λόγω υποχρεώσεων του υφυπουργό παρά τω πρωθυπουργό Άκη Σκέρτσου πραγματοποιήθηκε χθες η ψηφιακή εκδήλωση που διοργάνωσε για τα στελέχη της Θεσσαλονίκης ο γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ Γιώργος Στεργίου. Βασικό αντικείμενο συζήτησης τα πανεπιστήμια ενώ θυμίζω την ανοικτή στήριξη της ΝΔ στις ενέργειες του πρύτανη του ΑΠΘ Νίκο Παπαϊωάννου και δια της συνέντευξης στο MyPortal.gr του εκπροσώπου του κόμματος Τάσου Γαϊτάνη.

Διαπαραταξιακή Συνεργασία στο Δήμο Θεσσαλονίκης προτείνει ο Σπύρος Βούγιας. Καλεί τον Δήμαρχο να καλέσει την αντιπολίτευση σε δημόσιο διάλογο «με στόχο τη συνεργασία και τη συναίνεση για τη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την πόλη».  Προσθέτει πως η προοπτική μιας διαπαραταξιακής συνεργασίας στο Δήμο Θεσσαλονίκης είναι πλέον η μοναδική απάντηση στο μεγάλο κίνδυνο να χαθεί μια ολόκληρη τετραετία για την πόλη.

Τη δεύτερη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού έκανε την προηγούμενη εβδομάδα στο εμβολιαστικό κέντρο της ΔΕΘ ο πρώην δήμαρχος  Γιάννης Μπουτάρης. Προ ημερών επικοινώνησε για τα ‘συγχαρητήρια’ με τους Πέτρο Λεκάκη και Αλέξανδρο Μπαρμπουνάκη, αντιδημάρχους επί των ημερών του., που ανέλαβαν καθήκοντα προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και αντιδημάρχου αντίστοιχα.

Δεν ξέρω τι θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής στις επόμενες εκλογές, ξέρω όμως πως εδώ και καιρό υπάρχουν σενάρια που θέλουν όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου για τον πρώην πρωθυπουργό να μην ξανά υποψήφιος βουλευτής για πρώτη φορά μετά το 1989, στην Α’ Θεσσαλονίκης να κατέβει ο ξάδερφός του και υπουργός Υποδομών Κώστας Αχ.  Καραμανλής. Επίσης δεν ξέρω τη βάση έχουν αλλά η προσωπική μου εκτίμηση είναι πως δύσκολα θα αφήσει τις Σέρρες.

No Comments Yet

Comments are closed