Παραπολιτικά και παρασκήνια: Ο Μητσοτάκης «γυρίζει» το παιχνίδι στη Θεσσαλονίκη

Γράφει ο «Γέρων»

Εκτός από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη Θεσσαλονίκη για τα εγκαίνια των νέων εγκαταστάσεων του αεροδρομίου «Μακεδονία» θα παραστούν και οι υπουργοί Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης, Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής και Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Είναι η δεύτερη επίσκεψη του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη μέσα σε λιγότερο απο έναν μήνα καθώς στην πόλη είχε βρεθεί ξανά στις 24 Απριλίου όπου επισκέφθηκε το νοσοκομείο «Παπανικολάου» και μίλησε στην εκδήλωση για τους οδικούς άξονες που διοργάνωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Οι Σταϊκούρας και Γεωργιάδης θα έχουν και παράλληλο πρόγραμμα στη Θεσσαλονίκη και η παρουσία τους έρχεται να συμπληρώσει ένα μπαράζ υπουργικών επισκέψεων στην πόλη τις τελευταίες εβδομάδες. Μεταξύ άλλων το παρών στη Θεσσαλονίκη έδωσαν ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης, ο αν. υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, οι υφυπουργοί Μεταφορών Γιάννης Κεφαλογιάννης, Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη.

Στο πλαίσιο αυτό πρέπει να προστεθεί και η συνάντηση που είχε στο Μαξίμου ο πρωθυπουργός με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα όπου συζήτησαν τα έργα της πόλης και τα θέματα του τουρισμού απο τα Βαλκάνια που «καίνε» και την κυβέρνηση και τους φορείς της περιοχής.

Στη συνάντηση αυτή ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε το «προσωπικό ενδιαφέρον για τη Θεσσαλονίκη» και αυτό ειναι το μήνυμα που θέλει να περάσει και με τις δικές του επισκέψεις αλλά και των υπουργών.  Στο Μαξίμου είχε φτάσει η εικόνα πως το κλίμα στη Θεσσαλονίκη έχει βαρύνει κυρίως λόγω θεμάτων που σχετίζονταν με την διαχείριση της πανδημίας και πως δεν υπήρχε πολιτική παρέμβαση από τους τοπικούς γαλάζιους κοινοβουλευτικούς και κομματικούς παράγοντες.

Η Θεσσαλονίκη για τον Κυριάκο Μητσοτάκη δεν ήταν ένας ανέφελος τόπος, ακόμη και εσωκομματικά κρίνοντας απο όσα έγιναν με τις αλλαγές στη Διοικούσα Επιτροπή ΝΔ Θεσσαλονίκης και το θέμα επιλογής του υποψήφιου Δημάρχου.  Έτσι υλοποιήθηκε αυτό το πρόγραμμα των πρωθυπουργικών και υπουργικών παρεμβάσεων στη Θεσσαλονίκη που σχεδιάστηκε κεντρικά απο την κυβέρνηση.  Κεντρικά απο την Πειραιώς σχεδιάστηκε το προηγούμενο διάστημα και πρόγραμμα κομματικών εκδηλώσεων που υλοποιήθηκαν με την ευθύνη του γραμματέα της ΠΕ Γιώργου Στεργίου και όχι των τοπικών κομματικών παραγόντων.

Μαθαίνω τέλος πως στην κυβέρνηση σχεδιάζουν και ένα νέο πρόγραμμα αναπτυξιακών παρεμβάσεων και υποδομών, μια νέα ατζέντα για τη Θεσσαλονίκη κάτι που συζητήθηκε και στη συνάντηση που είχαν την προηγούμενη εβδομάδα οι Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

 

 

 

 

 

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed