Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο Μητσοτάκης, ο Ζέρβας και οι βουλευτές)

Γράφει ο «Γέρων»

Γκρίνιαζαν, μαθαίνω, βουλευτές της ΝΔ Θεσσαλονίκης σε ιδιωτικές τους συζητήσεις γιατί η συνάντηση με τον πρωθυπουργό προχθές στο Διοικητήριο ήταν πολύ σύντομη και κάποιοι μίλησαν ελάχιστα ή και καθόλου. Όπως και γιατί, λόγω κορωνοϊού, δεν θα συμμετέχουν στο ακροατήριο της ομιλίας του πρωθυπουργού στο φορουμ της ΔΕΘ.  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα τους δει πάντως σε γεύμα το μεσημέρι της προσεχούς Παρασκευής για να έχουν μια νέα συζήτηση.

Ο πρωθυπουργός θα φθάσει στη Θεσσαλονίκη απευθείας από την Κορσική και τη μεσογειακή διάσκεψη που διοργανώνει η Γαλλία. Μέχρι πριν λίγες ημέρες η μέρα και ώρα άφιξής του στη Θεσσαλονίκη ήταν ανοικτή καθώς δεν είχε ακόμη προγραμματιστεί η τετ-α-τετ συνάντηση με τον Εμμανουέλ Μακρόν για τα θέματα αμυντικής συνεργασίας. Αυτή τελικά έκλεισε για τις 10 Σεπτεμβρίου και έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθεί την Παρασκευή στην πόλη από νωρίς.

Στην τελευταία του επίσκεψη στο ΥΜΑΘ πάντως τα βρήκε όλα άψογα όπως φρόντισε να τονίσει την ώρα που έβγαζε μια φωτογραφία με τους συνεργάτες του πολιτικού γραφείου του ΥΜΑΘ Θόδωρου Καράογλου, που πλέον έχει γίνει θεσμός. Την καλή διοργάνωση όλων των συσκέψεων εξήραν και στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Μια ανησυχία υπήρχε πάντως το πρωί της Πέμπτης σε όσους συμμετείχαν στις συσκέψεις. Ο λόγος ήταν πως οι Άδωνις Γεωργιάδης και Νίκος Παπαθανάσης, που μπήκαν σε προληπτική καραντίνα γιατί είχαν έρθει την προηγούμενη ημέρα σε επαφή με θετικό στον κορωνοϊό υποψήφιο επενδυτή, είχαν φθάσει κανονικά στο «Βενιζέλος» και είχαν έρθει σε επαφή με μέλη της πρωθυπουργικής αποστολής στη Θεσσαλονίκη.  Όχι όμως με τον πρωθυπουργό. Έτσι κάποιοι έλεγαν πως ίσως και άλλα μέλη της αποστολής θα έπρεπε να μείνουν στην Αθήνα.

Η άριστη σχέση του πρωθυπουργού με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα επιβεβαιώθηκε για άλλη μια φορά κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη την Πέμπτη στη Θεσσαλονίκη. Αφενός διότι ζήτησε ο δήμαρχος να είναι παρών σε όλες τις συσκέψεις του με τους φορείς, αφετέρου διότι νωρίς το απόγευμα μετά την ολοκλήρωση των εργασιών ΥΜΑΘ, Μητσοτάκης και Ζέρβας συναντήθηκαν τετ-α-τετ σε κεντρικό ξενοδοχείο και συζήτησαν θέματα της πόλης.

No Comments Yet

Comments are closed