Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο Μητσοτάκης, η Θεσσαλονίκη και ο ανασχηματισμός)

Γράφει ο «Γέρων»

Eγκαίρως από το Μαξίμου είχε δοθεί η οδηγία: κανείς δεν θα συνοδεύσει τον πρωθυπουργό στην επίσκεψή του στη «Μέλισσα».  Έτσι ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίσθηκε εντελώς μόνος του στην επίσκεψή του στο ορφανοτροφείο δίχως τις συνήθεις εικόνες με τους βουλευτές, τους αυτοδιοικητικούς και τα στελέχη να συνωστίζονται για μια χειραψία και μια φωτογραφία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην σύντομη παραμονή του στην πόλη είχε πάντως την ευκαιρία για δύο συναντήσεις.  Στο ξενοδοχείο του χθες το βράδυ είχε δείπνο με τους διοικητές της 3ης και 4ης ΥΠΕ Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη και σήμερα το πρωί ήπιε καφέ με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα.  Μόνο ο περιφερειάρχης τον συνόδευσε στη Βέροια όπου τον ξενάγησε στην νέα πτέρυγα του νοσοκομείου.

Αλήθεια η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ Φώφη Γεννηματά που τον Σεπτέμβριο δήλωνε στη διοίκηση ΔΕΘ-Helexpo στην επίσκεψή της στο Thessaloniki Helexpo Forum τη στήριξή της στο έργο της ανάπλασης του εκθεσιακού κέντρου τι λέει για την ερώτηση στη Βουλή των δύο βουλευτών Θεσσαλονίκης του κόμματός της Χάρη Καστανίδη και Γιώργου Αρβανιτίδη που επιχειρούν να ανοίξουν ξανά το θέμα υπέρ της μεταφοράς της ΔΕΘ στα δυτικά;

Κυβερνητικός παράγοντας υποβάθμιζε ωστόσο το θέμα των υπογραφών που συγκεντρώνονται για το θέμα, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται και από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, σημειώνοντας πως επισήμως και τα δύο κόμματα στηρίζουν το έργο.

Με το νέο έτος πάει η δημιουργία παράταξης που στεγάσει όλους όσοι συμμετέχουν στην υπό τον Κωνσταντίνο Ζέρβα διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Μιας και αναφέρθηκα στη διοίκηση του δήμου μαθαίνω πως εκεί ο Πέτρος Λεκάκης κερδίζει διαρκώς πολιτικούς πόντους.

Ξεχωρίζει για την πολιτική της δράση η Κατερίνα Νοτοπούλου καθώς τα καταφέρνει καλά και στα τρία μέτωπα: στα κοινοβουλευτικά καθήκοντα, ως τομεάρχης Τουρισμού αλλά και ως αντιπολίτευση του Δήμου Θεσσαλονίκης, που πλέον έχει την μεγαλύτερη παράταξη της αντιπολίτευσης.  Δεν μένει δε σε στείρα αντιπολίτευση αλλά σε παρεμβάσεις ουσίας  όπως αυτή για την στήριξη του ερευνητικού έργου του «Παπανικολάου» για τη θεραπεία του κορωνοϊού.

Γέροντας είμαι άρα μπορώ να δίνω και κάποιες συμβουλές.  Ο ανασχηματισμός είναι στον προγραμματισμό του Μαξίμου και σε αυτόν θα αξιοποιηθούν περισσότεροι βουλευτές.  Θα πρότεινα πάντως στους παλαιότερους, που μπορεί βάσει επετηρίδας να περιμένουν τη σειρά τους για να μπουν στην κυβέρνηση, να μην ράψουν κοστούμια και ξοδευτούν. Νέοι βουλευτές θα αξιοποιηθούν κυρίως.

No Comments Yet

Comments are closed