Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο Καραμανλής και τα σενάρια για τα ψηφοδέλτια της ΝΔ)

Γράφει ο «Γέρων»

Ενοχλήθηκαν, μαθαίνω, στελέχη της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης με την αποκάλυψη του MyPortal.gr την προηγούμενη εβδομάδα για τον ειδικό ρόλο που ανατέθηκε από το Μαξίμου ατύπως στον ΥΜΑΘ Σταύρο Καλαφάτη και για τα τοπικά κομματικά δρώμενα.

Υποθέτω ενοχλήθηκαν από την εξέλιξη και όχι από το δημοσίευμα.

Στο χώρο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη μετά από πολύ καιρό έγινε μια εκδήλωση με δύο ιδιαίτερα χαρακτηριστικά.  Σε αυτήν προσκάλεσε ο γραμματέας της ΠΕ Γιώργος Στεργίου και όχι η Διοικούσα Επιτροπή και ήταν «κλειστή», μόνο για στελέχη και την ενημέρωσή τους.

Ο Γιώργος Καραγιάννης, ο θεσσαλονικιός γενικός γραμματέας Υποδομών ενημέρωσε για τα έργα στην περιοχή ενώ κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν η επιλογή ως εισηγητή του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ-Helexpo Kυριάκου Ποζρικίδη να μιλήσει για την ανάπλαση του χώρου της Έκθεσης δεδομένων φωνών –και γαλάζιων- που επιχειρούν να ανοίξουν και πάλι το θέμα μετεγκατάστασης της ΔΕΘ στα δυτικά.  Αντί να πηγαίνουμε μπροστά δηλαδή σε αυτήν την πόλη, να γυρνάμε πίσω, σε όσα συζητούσαμε προ δεκαετίας…

Στο πάνελ των εισηγητών ήταν όμως και η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη που μίλησε την επόμενη ημέρα και στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο Θεσσαλονίκης. Έσπευσαν ορισμένοι να δουν πίσω από τις ομιλίες της ένταξή στο ψηφοδέλτιο της Α’ Θεσσαλονίκης. Όσοι βέβαια διαβάζετε τη στήλη ξέρετε πως η Σπυράκη, σε συνεννόηση με τον Μητσοτάκη βρίσκεται στις Βρυξέλλες και εκεί θα μείνει για να κάνει τη θητεία της. Αυτό δεν σημαίνει πως θα σταματήσει να ενδιαφέρεται και να παρεμβαίνει για την πόλη της.

Ένα επίσης αγαπημένο σενάριο, που ακούω από το 2012, και προέκυψε και πάλι μέσα από κάποια δημοσιεύματα είναι ότι ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής στις επόμενες εκλογές δεν θα είναι υποψήφιος βουλευτής. Το διέψευσαν συνεργάτες του.

Κάποιοι μάλιστα δεν σταματούσαν εκεί αλλά εξύφαιναν και άλλα σενάρια: πως αν ο πρώην πρωθυπουργός δεν θα είναι στο ψηφοδέλτιο, μπορεί να είναι υποψήφιος στην Α’ Θεσσαλονίκης -από τις Σέρρες που εκλέγεται- ο Κώστας Καραμανλής του Αχιλλέα με σκοπό να το ενισχύσει. Έχω ακούσει τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ σενάρια για «μετακομίσεις» βουλευτών ουκ ολίγες. Όπως του Ευριπίδη Στυλιανίδη από τη Ροδόπη ή του Σάββα Τσιτουριδη από το Κιλκίς. Είδατε καμία να γίνεται;

Βέβαια σε πολιτικό επίπεδο ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών προσδίδει βαρύτητα στη Θεσσαλονίκη και προφανώς δεν είναι τυχαίο πως επέλεξε από τη Θεσσαλονίκη γενικό γραμματέα. Αλλά άλλο αυτό και άλλο τα σενάρια.

No Comments Yet

Comments are closed