Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο Καραμανλής αδειάζει, η Νοτοπούλου κάνει πάρτυ και ο Ζέρβας πάει… συνέδριο)

Γράφει ο «Γέρων»

Αποδυναμωμένη είναι η Θεσσαλονίκη στην εκπροσώπηση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ καθώς το μοναδικό μέλος είναι ο δήμαρχος Αμπελοκήπων-Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου που θα είναι και ο α’ αντιπρόεδρος. Εντύπωση προκάλεσε η μη εκλογή με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΑΛ του δημάρχου Νεάπολης-Συκεών Σίμου Δανιηλίδη ενώ δεν μπόρεσε να εκλεγεί και ο αντιδήμαρχος Θεσσαλονίκης Μάκης Κυριζίδης.

Στο προηγούμενο διοικητικό συμβούλιο πλην του κ. Δανιηλίδη συμμετείχε και μάλιστα ως β’ αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Λαγκαδά Γιάννης Καραγιάννης. Όχι ότι ήταν αμέτοχος και σε αυτές τις εκλογές παρά το ότι πλέον δεν είναι δήμαρχος καθώς επέλεξε στροφή προς την κεντρική πολιτική σκηνή. Ήταν ενεργά στο πλευρό του δημάρχου Τρικκαίων και νικητή των εκλογών στην ΚΕΔΕ Δημήτρη Παπαστεργίου ο οποίος βρήκε στο πρόσωπο του Καραγιάννη έναν ισχυρό σύμμαχο σε μια δύσκολη για αυτόν περιοχή καθώς η Κεντρική Μακεδονία τάχθηκε συντριπτικά υπέρ της υποψηφιότητας του Κυρίζογλου που ήταν και ο προηγούμενος πρόεδρος της ΠΕΔ.

Στο συνέδριο της ΝΔ έδωσε το παρών και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας. Νομίζω αυτό λέει πολλά για τη σχέση της ΝΔ με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης καίτοι η παράταξη που επίσημα υποστήριξε, του Νίκου Ταχιάου δηλαδή, δεν συμμετέχει στη διοίκηση. Ή τουλάχιστον ότι απέμεινε από αυτήν… Νομίζω πως δεν διαφωνούσαν πολλοί αν πω ότι στις εκλογές του 2023 η ΝΔ θα κατέβει επίσημα με Ζέρβα και ότι ο δήμαρχος θα καταφέρει να συσπειρώσει τις γαλάζιες δυνάμεις που είχαν κατέβει πολυκερματισμένες στις προηγούμενες εκλογές.

Την κατάρτιση ειδικού σχεδίου για τις δυτικές συνοικίες (που σημειωτέον έδωσαν τα χαμηλότερα ποσοστά σε σύγκριση με άλλες περιοχές της πόλης στη ΝΔ στις τελευταίες εθνικές εκλογές) προτείνει ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Τάσος Σπηλιόπουλος. Ο πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης καλά τα λέει αλλά εγώ ως τώρα το μόνο που έχω ακούσει από την κυβέρνηση για τη δυτική Θεσσαλονίκη είναι το «πάγωμα» της επέκτασης του Μετρό.

Το θέμα έφερε στη Βουλή χθες με επίκαιρη ερώτησή της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου στηριζόμενη εν πολλοίς στα όσα είχε πει ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό Νίκος Ταχιάος στη συνέντευξή του στη Web Tv του Myportal.gr που μεταξύ άλλων είχε πει πως «δεν υπάρχει σάλιο» για την επέκταση του Μετρό στα δυτικά. Ο υπουργός Υποδομών-Μεταφορών Κώστας Καραμανλής σχολιάζοντας δηλώσεις του προέδρου της Αττικό Μετρό για το θέμα της επέκτασης στα δυτικά είπε πως  «ο κ. Ταχιάος μπορεί να υπερέβαλλε σε έναν βαθμό». Κοινώς… τον άδειασε.

Wine Party στο καφέ του Βασιλικού Θεάτρου είχε χθες η δημοτική παράταξη της «Θεσσαλονίκη Μαζί». Με ένα λευκό φόρεμα και ένα πλατύ χαμόγελο η Κατερίνα Νοτοπούλου υποδέχθηκε δεκάδες φίλους, μέλη και στελέχη της παράταξης για μια συζήτηση για τη Θεσσαλονίκη. Ωστόσο από παρισταμένους εντοπίστηκε η απουσία δημοτικών συμβούλων της παράταξης, πλην των Αγαθαγγελίδου και Αρβανιτίδου. Οι απουσίες πάντως ήταν δικαιολογημένες και κάποιες αποδόθηκαν στην συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ. Που όμως η έναρξη της ήταν προγραμματισμένη για το Σάββατο στις 12:00…

 

 

 

No Comments Yet

Comments are closed