Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο ανασχηματισμός, ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης, η επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη και τα νέα πρόσωπα στα ψηφοδέλτια)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Οι πληροφορίες μου λένε πως το κλίμα στο Μέγαρο Μαξίμου τις τελευταίες ώρες δεν είναι και το καλύτερο δυνατό. Λίγο τα sms Φουρθιώτη, πολύ περισσότερο τα προβλήματα από την κακοκαιρία έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Μέσα στο κλίμα αυτό από χθες ακούω ξανά τη λέξη: ανασχηματισμός.  Για να διορθωθούν αδυναμίες που εντοπίστηκαν αρχικά ίσως και για αξιοποίηση περισσότερων πολιτικών σε σχέση με τους τεχνοκράτες.

Καλά ενημερωμένη πηγή μου αν και απέφευγε να πάρει θέση για τα περί ανασχηματισμού σημείωνε με νόημα πως όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρήσει σε νέες αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα, αυτές θα έχουν δύο χαρακτηριστικά: περισσότεροι βουλευτές, ώστε να ετοιμαστεί για εκλογές, συνέχιση του ανοίγματος στο κέντρο, για να απαντήσει στην εκλογή Ανδρουλάκη στο ΚΙΝΑΛ.

Η απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη οι επόμενες ευρωεκλογές να γίνουν με λίστα και όχι με σταυρό πρέπει να θεωρείται δεδομένη.  Οι σημερινοί γαλάζιοι ευρωβουλευτές, πλην του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, θα βαδίσουν νέους πολιτικούς δρόμους ή θα επιστρέφουν σε παλαιότερους.

Η Μαρία Σπυράκη θα είναι υποψήφια βουλευτής της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης και μαζί με τον πρώην γραμματέα του κόμματος Ανδρέα Παπαμιμίκο, θα είναι δύο από τα (πολλά) νέα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το ψηφοδέλτιο.

Η επίσκεψη του νέου γραμματέα της ΝΔ Παύλου Μαρινάκη στη Θεσσαλονίκη σηματοδοτεί και εξελίξεις στην αλλαγή προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής ΝΔ Θεσσαλονίκης.  Το θέμα έχει συζητηθεί και με τον Κυριάκο Μητσοτάκη και οι αποφάσεις έχουν ληφθεί.  Σημειώστε το όνομα του Χρήστου Βλαχοκώστα, πρώην στελέχους της γραμματείας Οργανωτικού και καθηγητή στο ΑΠΘ, για τη θέση του νέου γαλάζιου προέδρου.

Μιας και αναφέρθηκα στον Μαρινάκη, ακούω πως στο Μαξίμου στάζουν μέλι στο όνομά του για το πώς «τρέχει» ήδη τη ΝΔ.  Κάτι που δεν μπορώ να βεβαιώσω ότι συνέβαινε με τον προκάτοχό του Γιώργο Στεργίου.

Την Τρίτη αναμένεται να επισκεφθεί τη Θεσσαλονίκη ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έρθει στην πόλη για την ορκωμοσία σειράς στην Εθνική Σχολή Δικαστών και θα έχει και πρόγραμμα εστιασμένο στις υποδομές.

Εκτός απο τη στήριξη της ευρωομάδας της ΝΔ στην υποψηφιότητα (και εκλογή) της Εύας Καϊλή στην αντιπροεδρία του Ευρωκοινοβουλίου, παρατηρώ και πολλά like στην σχετική είδηση στα κοινωνικά δίκτυα απο γαλάζιους της Θεσσαλονίκης.  Λέτε να συνδέεται με τα σενάρια που αναφέρουν πιθανή μια υποψηφιότητά της στο Δήμο Θεσσαλονίκης;