Παραπολιτικά και παρασκήνια (ο ανασχηματισμός, η πρώτη του Τσούνη, η υποψηφιότητα Αμπατζά και η μη εκλογή Μακρίδη)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο “Γέρων”

Το θέμα του ανασχηματισμού κυριαρχεί στις πολιτικές συζητήσεις. Επειδή το αν και πότε θα γίνει το ξέρει ο πρωθυπουργός και, άντε το πολύ, 3-4 ακόμη στενοί του συνεργάτες εγώ δεν τολμώ κάποια πρόβλεψη αν και ήδη διακινούνται ονόματα απο βουλευτές που “μπαίνουν” και απο υπουργούς που “βγαίνουν”. Παντως όπως απάντησε σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, δεν το λές και διάψευση…

Απο τους θεσσαλονικείς που δεν εκλέχθηκαν στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ ο πρώην γραμματέας της Νομαρχιακής Θεσσαλονίκης Χρόνης Μακρίδης. Όπως είπε και ο ίδιος, και έτσι λέει και το ρεπορτάζ μας, ήταν εκτός των “γραμμών” αλλά ωστόσο επέλεξε να κατέβει.

Πηγές μου απο το ΣΥΡΙΖΑ μεταφέρουν ότι τελευταία ακούγεται το όνομα του Κώστα Αμπατζά για υποψηφιότητα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στην Α’ Θεσσαλονίκης. Η αλήθεια είναι ότι παραξενεύτηκα απο αυτήν την πληροφορά, παρά την εγκυρότητα της πηγής μου και κρατάω επιφυλάξεις, δεδομένου ότι πρόσφατα εκλέχθηκε στη θέση του γραμματέα της Νομαρχιακής και έχει μπροστά του την οργάνωση του προεκλογικού αγώνα του κόμματος. Οι πληροφορίες προφανώς συνδέεονται με αντίστοιχες που θέλουν την πρώην ΥΜΑΘ Ελευθερία Χατζηγεωργίου να μην είναι υποψήφια σε αυτές τις εκλογές λόγω των σημαντικών καθηκόντων που έχει στην κεντρική διοίκηση του ΣΥΡΙΖΑ. Θυμίζω πως ο Αμπατζάς ήταν διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Χατζηγεωργίου όταν ήταν ΥΜΑΘ και πως και οι δύο ανήκουν στην εσωκομματική ομάδα του Δ. Τζανακόπουλου.

Σημειώστε πως οι άνθρωποι, στενοί και όχι τόσο, του Νίκου Ανδρουλάκη δεν εμφανίζονται ενωμένοι σε ότι αφορά το ποιον υποψήφιοι θα υποστηρίξουν στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενόψει των βουλευτικών εκλογών.

Την πρώτη του επίσκεψη στη Θεσσαλονίκη με την ιδιότητα του πρέσβη των ΗΠΑ θα πραγματοποιήσει αύριο ο Τζορτζ Τσούνης. Αύριο θα επισκεφθεί τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα και την Πέμπτη τον ΥΜΑΘ Σταύρο Καλαφάτη.

Στη Θεσσαλονίκη αύριο θα βρεθεί και ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Την Τετάρτη θα επισκεφθεί την ΧΑΝΘ και την Πέμπτη το ΑΠΘ. Εν συνεχεία θα επισκεφθεί το Άγιον Όρος και θα επιστρέψει την Κυριακή για επίσκεψη στη Μητρόπολη Καλαμαριάς και Νέας Κρήνης και στους δήμους Καλαμαριάς και Θερμαϊκού.

Την πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε η ομάδα των “Γαλάζιων” όπως θα λέγεται το κόμμα το οποίο δημιούργησαν και με το οποίο θα προσπαθήσουν να κατέβουν στις επόμενες εθνικές εκλογές στελέχη που ήταν συνεργάτες ή υπουργοί στην περίοδο διακυβέρνησης Καραμανλή. Όπως οι Τσιτουρίδης, Καραχάλιος, Παναγιωτόπουλος κ.ά. Θα “παίξουν” το “καραμανλικό” χαρτί, και για αυτό μάλιστα καλούν σε παρουσία στην ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή την άλλη Τετάρτη στην εκδήλωση της “Παναθηναϊκής”. Δεν ξέρω ομως αν όσα πει ο ίδιος ο Καραμανλής τους κόψουν τα φτερά…