Παραπολιτικά και παρασκήνια (η συμβολική επίσκεψη Μητσοτάκη στο Μετρό και το τραπέζι του Άδωνι στη Θεσσαλονίκη)

Γράφει ο «Γέρων»

Πλην των υπουργών Ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη και Οικονομικών Xρήστου Σταϊκούρα, το παρών στα εγκαίνια του νέου αεροδρομίου Θεσσαλονίκης έδωσε, προσκεκλημένος του πρωθυπουργού, και ο Υπουργός Εργασίας Κωστής Χατζηδάκης που απο το μακρινό 2008 ως υπουργός Μεταφορών είχε επιχειρήσει να ξεκινήσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης των αεροδρομίων.

Συμβολική η επίσκεψη του πρωθυπουργού, που κρατήθηκε μυστική, στο σταθμό Βενιζέλου του Μετρό λίγες ημέρες μετά την έκδοση της απόφασης του ΣτΕ που απέρριψε τις προσφυγές κατά της κατασκευής του σταθμού με τη μέθοδο απόσπασης-επανατοποθέτησης των αρχαίων.  Με την επίσκεψή του αυτή έστειλε το πολιτικό μήνυμα πως ο σχεδιασμός της κυβέρνησης δεν αλλάζει και θα υλοποιηθεί άμεσα, κάτι άλλωστε που είπε, σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την επίσκεψή του.

Εκεί ενημερώθηκε απο τους γενικούς γραμματείς Υποδομών Γιώργο Καραγιάννη και Πολιτισμού Γιώργο Διδασκάλου και τον πρόεδρο της «Αττικό Μετρό» Νίκο Ταχιάο για το σχεδιασμό των εργασιών και πότε θα αρχίσει η διαδικασία απόσπασης των αρχαιοτήτων.

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης απόλαυσε έναν καφέ στο Plaisir στην αγαπημένη του πλατεία Αριστοτέλους και συνομίλησε με κόσμο.

Συζητήσεις προκάλεσε το χθεσινό τραπέζι του Άδωνι Γεωργιάδη σε γνωστό εστιατόριο στα Λαδάδικα απο το οποίο πέρασε πολύς κόσμος.  Ο Υπουργός Ανάπτυξης χτίσει ισχυρή ομάδα στη Θεσσαλονίκη.  Πληροφορίες μου λένε πως εκτός απο τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα, που στο τραπέζι ήταν μαζί με τον πρόεδρο του Δ.Σ. Πέτρο Λεκάκη και τους αντιδημάρχους Σωκράτη Δημητριάδη, Μάκη Κυριζίδη και Μιχάλη Κούπκα, σε διάφορα τραπέζια ήταν ο πρώην υπουργός και βουλευτής Θόδωρος Καράογλου, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Χρυσόστομος Τσατσούλης, ο πρόεδρος του Οικονομικού Επιμελητηρίου Βασίλης Γεωργιάδης κ.ά.  «Πρώτο βιολί» βέβαια είναι ο στενός συνεργάτης του Υπουργού Ανάπτυξης και πρόεδρος του ΟΒΙ Δημήτρης Χρόνης.

No Comments Yet

Comments are closed