Παραπολιτικά και παρασκήνια (η ομιλία Καραμανλή, Μητσοτάκης και Ανδρουλάκης στη Θεσσαλονίκη και το θέμα για Λιακόπουλο)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Θέμα παραμονής του Νίκου Λιακόπουλου στη θέση του αντιπροέδρου της ΔΕΕΠ Α’ Θεσσαλονίκης της ΝΔ μετά τον ορισμό του ως γενικού γραμματέα του Δήμου Θεσσαλονίκης θέτουν ορισμένα κομματικά στελέχη.  Το αν και τι θα γίνει θα φανεί στην επικείμενη συνεδρίαση της Νομαρχιακής.  Θυμίζω μόνο πως ο νέος γραμματέας του Δήμου και ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Θοδωρής Μητράκας είναι κουμπάροι!

Γράφαμε προ ημερών για την πρόταση της «Εθνικής Δημιουργίας» στην πολιτευτή της ΝΔ Αφροδίτη Λατινοπούλου για να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο του νέου κομματικού συνασπισμού.  Αν κρίνω από τα like της Λατινοπούλου σε αναρτήσεις της «Εθνικής Δημιουργίας» τότε η υποψηφιότητά της «κλειδώνει».

Σε εκδήλωση του Ιδεολογικού Δικτύου Ελλήνων Ευρωπαϊων Σοσιαλιστών (ΙΔΕΕΣ) του Χάρη Καστανίδη θα μιλήσει αύριο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρουλάκης. ήταν να ανέβει στη  Θεσσαλονίκη αλλά τελικά λογω υποχρεωσεων του στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλιου στο Στρασβούρο θα παρέμβει απο εκει.  Είναι προφανώς αυτό που λένε να έχεις τους αντιπάλους πιο κοντά από τους φίλους.  Ειδικά τους εσωκομματικούς…

Το έλεγε έμπειρο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε πρόσφατη χαλαρή κομματική σύναξη.  «Ο Ζέρβας τα δίνει όλα στη ΝΔ για να ξαναβγεί δήμαρχος.  Όμως το 2019 εκλέχθηκε ακριβώς επειδή δεν ήταν ΝΔ».   Πάντως είναι δεδομένο ότι ο Ζέρβας στην προεκλογική του στρατηγική θέλει να αρμολογήσει τις σχέσεις του με τη ΝΔ, να ξεκινήσει με τη γαλάζια δεξαμενή ως βάση για τις εκλογές του 2023.

Για να επιστρέψω πάντως στο ΣΥΡΙΖΑ παρατηρείται δυστοκία στο να βρουν υποψήφιο Δήμαρχο μιας και η Κατερίνα Νοτοπούλου, αν και δεν το λέει ακόμα επίσημα, θα επιλέξει κεντρική πολιτική και δεν θα είναι ξανά υποψήφια δήμαρχος.  Εκεί ακόμη το οποίο είναι θολό.  Άλλοι θέλουν αμιγώς κομματική λύση, άλλοι στήριξη μιας εκτός κόμματος «προοδευτικής» υποψηφιότητας.

Εγώ λέω: μην περιμένετε αποφάσεις από τα κόμματα για τις δημοτικές εκλογές πριν τις εθνικές εκλογές.

Μαθαίνω ότι πολλοί έχουν στα χέρια τους την ομιλία Καραμανλή την προηγούμενη Τετάρτη και την αναλύουν λέξη προς λέξη.  Το ότι έκανε μια ομιλία, σε αποφασιστικό τόνο και ύφος, για τα εθνικά θέματα, το ότι δεν είπε λέξη για τα εσωτερικά πολιτικά κάνουν πολλούς να βλέπουν πως κρατάει αποστάσεις από την πολιτικές διενέξεις και έχει το βλέμμα στις Προεδρικές Εκλογές του 2025.  Αν οι αναλύσεις αυτές είναι σωστές, λέω αν, τότε δεν βλέπω τον πρώην πρωθυπουργό ξανά υποψήφιο στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.

Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθεί την Παρασκευή ο Κυριάκος Μητσοτάκης για να παραστεί στο επίσημο δείπνο της Συνόδου της Διαδικασίας Συνεργασίας της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.  Εκεί θα είναι ο καγκελάριος της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς, πολλοί ηγέτες βαλκανικών κρατών, η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.