Παραπολιτικά και παρασκήνια (η ΝΔ και οι εκλογές στην ΚΕΔΕ)

Γράφει ο “Γέρων”

Σύσκεψη για τη συγκρότηση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ έχει η προσκείμενη στη ΝΔ παράταξη “Σύγχρονοι Ισχυροί Δήμοι” που θριάμβευσε στις χθεσινές εκλογές και θα έχει 20 στις 31 έδρες.

Δεδομένης της προεκλογικής γαλάζιας συμφωνίας ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου που συγκέντρωσε περισσότερους σταυρούς (202) θα είναι ο νέος πρόεδρος της ΚΕΔΕ και ο Λάζαρος Κυρίζογλου ο οποίος ήρθε δεύτερος (160) θα είναι ο α’ αντιπρόεδρος του οργάνου.

Την προσεχή Τρίτη 3/12 θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνεδρίαση του Δ.Σ. για την εκλογή του προεδρείου.

Στο επιτελείο του Παπαστεργίου πάντως μάλλον ανέμεναν καλύτερο αποτέλεσμα. Ο Κυρίζογλου μπορεί να έχασε σε αυτήν την διαδικασία έδειξε ωστόσο πως παραμένει ισχυρός αυτοδιοικητικός πόλος και με πανελλαδική εμβέλεια.

Το παραπάνω σχόλιο μπορεί να γίνει αξιολογηθεί μόνο υπό το πρίσμα των εσωκομματικών ισορροπιών στη ΝΔ και για να το πω απλά και καθαρά: ότι παροικούντες το Μαξίμου και την Πειραιώς προέκριναν την υποψηφιότητα Παπαστεργίου.

Για αυτό άλλωστε ο Κυρίζογλου, μαζί και ο Απόστολος Τζιτζικώστας που έπαιξε το ρόλο του, όταν πήρε την απόφαση να κάνε πίσω για την ενότητα και να μπει στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Παπαστεργίου είχε ζητήσει από τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στον καφέ που ήπιαν στο Ολύμπιον την 26η Οκτωβρίου,

Μάλλον βέβαια ο Κυρίζογλου δεν είδε ουδετερότητα όπως φάνηκε και απο τα καρφιά που πέταξε στην σημερινή του δήλωση: μολονότι οι δεσμεύσεις περί ουδετερότητας και απουσίας κυβερνητικών και κομματικών παρεμβάσεων δεν τηρήθηκαν, εγώ θα επιμείνω, κόντρα στα «νέα ήθη», να τηρώ τις υποσχέσεις μου και θα σεβαστώ το αποτέλεσμα της κάλπης, είπε.

Τη δήλωση σχολίασε μιλώντας στον FM100 και ο Παπαστεργίου. Αρκέστηκε να σχολιάσει πως “πιθανώς έγιναν αλλά όχι υπέρ μου” και δεν έδειξε να θέλει να μείνει σε αυτήν την συζήτηση. Το κλίμα πάντως, όπως μου μεταφέρθηκε, στην πρώτη συνάντηση της γαλάζιας παράταξης που έγινε το πρωί, ήταν ενωτικό.


No Comments Yet

Comments are closed