Παραπολιτικά και παρασκήνια (Η ΝΔ και ο ΠΑΟΚ και τα όρια για τον Τζιτζικώστα)

Γράφει ο «Γέρων»

Γνωστός ΠΑΟΚτσης ο Σταύρος Καλαφάτης ο οποίος στο παρελθόν, πριν εκλεγεί βουλευτής το 2003 υπηρέτησε στην ΠΑΕ στον τομέα Δημοσίων Σχέσεων.  «Ήμουν, είμαι και θα είμαι φίλος του ΠΑΟΚ», είπε σε συνέντευξή του για το θέμα του ΠΑΟΚ και πως επέλεξε ουσιαστική δουλειά χωρίς δημόσιες δηλώσεις, παρά δημόσιες δηλώσεις χωρίς ουσιαστική δουλειά.

Οι βουλευτές Θεσσαλονίκης της ΝΔ βρέθηκαν σε δύσκολη θέση τις προηγούμενες μέρες και έτσι επέλεξαν να αποφεύγουν τα πολλά-πολλά. Δηλώσεις και εμφανίσεις. Με άνωθεν οδηγία δε δεν έδωσαν το παρών και στο κάλεσμα του Σαββάτου που είχε απευθύνει σε όλους τους βουλευτές ο Α.Σ. ΠΑΟΚ. Παρά το ότι κάποιοι σκέφτονταν να δώσουν το παρών. Μετά την ομιλία Μητσοτάκη στη Βουλή όμως ήρθε η οδηγία του Μαξίμου με το σκεπτικό ότι η κυβέρνηση τοποθετήθηκε για το θέμα στο ανώτατο επίπεδο.

Δεν ξέρω αν όλα αυτά, και η φυγάδευση του Μάκη Βορίδη από εκδήλωση στη Βέροια το Σάββατο λόγω της συγκέντρωσης των οπαδών του δικεφάλου που φώναζαν υβριστικά συνθήματα κατά της κυβέρνησης, οδηγήσει και στο να βγει «απαγορευτικό» από το Μαξίμου στις υπουργικές εμφανίσεις στην περιοχή για κάποιο διάστημα.

Κουίζ: Ποιος γνωστός παράγοντας της ΝΔ πρότεινε τον Ευάγγελο Βενιζέλο για τη θέση του Δημάρχου Θεσσαλονίκης; Σιγά βέβαια μην ένας πολιτικός που πέρασε απο θέση αντιπροέδρου της κυβέρνησης μπορούσε να «περιοριστεί» στα όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Όπως επίσης δεν μπορεί να περιοριστεί στα όρια της Κεντρικής Μακεδονίας ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Και κατάφερε δύο σημαντικές επιτυχίες που του δίνουν ρόλο πανελλαδικό αλλά και πανευρωπαϊκό. Μετά την εκλογή του στην προεδρία της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος επίκειται η εκλογή του στη θέση του προέδρου της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε.

Επικριτική εμφανίστηκε η Ρία Καλφακάκου, δημοτική σύμβουλος Θεσσαλονίκης, στον τρόπο με τον οποίο επιχειρείται η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ, ένα θέμα που προκαλεί αναταράξεις στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. «Υπάρχουν όμως πολλές ενστάσεις για τον τρόπο και τις διαδικασίες της διεύρυνσης, με τις αποφάσεις όπου συμπληρώθηκαν εκλεγμένα όργανα του ΣΥΡΙΖΑ με στελέχη από την Προοδευτική Συμμαχία με κριτήρια όχι απολύτως ξεκάθαρα. Και αν υπάρχουν λόγοι που το έκαναν αναπόφευκτο σε αυτή τη φάση, το ίδιο θα γίνει και στο συνέδριο;  Δεν υπάρχει ο χρόνος για τη συμμετοχή όλων στις οργανώσεις του κόμματος, και την ισότιμη εκλογή όλων των συνέδρων;», είπε μεταξύ άλλων σε ομιλία της την Παρασκευή σε εκδήλωση της εφημερίδας «Η εποχή» με κεντρικό ομιλητή τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, άτυπο επικεφαλής της ομάδας των «53+».

No Comments Yet

Comments are closed