Παραπολιτικά και παρασκήνια (γαλάζιες φωνές για παραίτηση Μενδώνη και εσωκομματικές εκλογές στο ΣΥΡΙΖΑ)

Γράφει ο «Γέρων»

Δεν συμβαίνει πρώτη φορά κάποιοι πολιτικοί και βουλευτές  όταν δεν τους αρέσει κάτι που γράφεται ή τους ασκείται κριτική να πετάνε την μπάλα στην εξέδρα προσπαθώντας, με υπονοούμενα περί οικονομικών συναλλαγών αυτού που το γράφει και προσωπικές επιθέσεις, να το ακυρώσουν.  Ευτυχώς η Θεσσαλονίκη είναι μικρή και η πορεία όλων είναι γνωστή. Κάποιοι δεν χρειάζεται βλέπετε να επανασυστήνονται, κάποιοι που αλλάζουν χώρους, ίσως.

Ολοκληρώθηκαν χθες οι εκλογές ανάδειξης νέας Νομαρχιακής Επιτροπής στη Νομαρχιακή Επιτροπή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ.  Πρώτος σε σταυρούς εκλέχθηκε ο Χρήστος Μαϊκίδης και στις γυναίκες η Ανασασία Γαϊταρτζή.  Χθες ολοκληρώθηκαν και οι εργασίες της Συνδιάσκεψης της Νομαρχιακής Α’ Θεσσαλονίκης στην οποία οι εκλογές για τη νέα Νομαρχιακής θα γίνουν από την Πέμπτη ως την Κυριακή.

Πυκνώνουν γαλάζιες φωνές που θέλουν την παραίτηση της υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη. Η ευρωβουλευτής της ΝΔ Ελίζα Βόζενμπεργκ τόνισε πως οφείλει να παραιτηθεί διότι εκ του θεσμικού της ρόλου έχει αντικειμενικά την πολιτική ευθύνη της επιλογής.  Η αναπληρώτρια διευθύντρια της ΝΔ Θεσσαλονίκης Αναστασία Ασπρούτσου ζήτησε την αποπομπή της.

Υπονοούμενα για ενδεχόμενο νοθείας στις επόμενες εκλογές αφήνει ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης. Σε ανάρτησή του με την οποία ζητάει εκλογικούς αντιπροσώπους και επόπτες ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρει: «Επειδή ετοιμάζονται για… το μαγείρεμα, παράκληση, γίνε εκλογικός αντιπρόσωπος και επόπτης. Θέλουμε τη βοήθειά σας για να μη μας «κλέψουν»!

Ένας αναστεναγμός ανακούφισης ακούστηκε από ορισμένους βουλευτές και υποψηφίους του ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Θεσσαλονίκης με την πληροφορία πως η πρώην Υπουργός Έφη Αχτσιόγλου αποφάσισε να πολιτευθεί στο Βόρειο Τομέα Αθηνών.

No Comments Yet

Comments are closed