Παραπολιτικά και παρασκήνια (Γαλάζια ονόματα για ΝΟΔΕ και για… υπουργεία)

Γράφει ο “Γέρων”

Θολό παραμένει το τοπίο στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας αναφορικά με τις υποψηφιότητες για τις εκλογές στις Νομαρχιακές Επιτροπής. Στη Θεσσαλονίκη όλα θα εξαρτηθούν από την προτεινόμενη αλλαγή στον Κανονισμό Περιφερειακής Οργάνωσης και αν τελικά οι Νομαρχιακές στην Α’ περιφέρεια από μια περιοριστούν σε μία.

Προ των εξελίξεων για τη ΝΟΔΕ Κέντρου, όπου πρόεδρος είναι ο Τάσος Εμμανουηλίδης, είχαν ακουστεί επίσης και τα ονόματα των Νίκου Λιακόπουλου και Γιώργου Γκαζέπη. Ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ Δυτικού Τομέα Διονύσης Μανολόπουλος θα ήθελε την επανεκλογή του ενώ υπό εξέταση είχαν μια νέα υποψηφιότητα οι πρόεδροι των ΝΟΔΕ Ανατολικού Τομέα Θόδωρος Μητράκας και Β’ περιφέρειας Θωμάς Βράνος.

Οριστικές αποφάσεις αναμένονται μετά την οριστικοποίηση του χάρτη των ΝΟΔΕ, κάτι που θα συμβεί στη συνεδρίαση της ΠΕ της ΝΔ στις 22 Φεβρουαρίου. Σημειώστε όμως ακόμη ένα όνομα που ακούω στην περίπτωση που έχουμε μια διευρυμένη Νομαρχιακή Α’ Θεσσαλονίκης: του δημοτικού συμβούλου Βασίλη Γάκη.

Ακούω και άλλα ονόματα θεσσαλονικιών που, όμως, προέρχονται από την κεντρική πολιτική σκηνή. Όχι για τις ΝΟΔΕ της ΝΔ αλλά για αξιοποίηση σε περίπτωση ανασχηματισμού. Σημειώστε δύο, ένα “παλιό” και ένα “νέο”. Των Κώστα Γκιουλέκα και Άννας Ευθυμίου…

Και η Κατερίνα Νοτοπούλου είναι μεταξύ των 21 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που έστειλαν επιστολή στο Οργανωτικό του κόμματος ζητώντας στοιχεία για τις εκδηλώσεις που έχουν γίνει και το ποιοι ήταν οι ομιλητές. Μια επιστολή που φέρεται να στοχεύει, όπως την ερμήνευαν κομματικά στελέχη, στον γραμματέα του κόμματος Πάνο Σκουρλέτη και στο ότι δεν τηρεί ίσες εσωκομματικές αποστάσεις.

Η Κατερίνα Νοτοπούλου πάντως ετοιμάζεται για την κοπή της πίτας της παράταξής της στο Δήμο Θεσσαλονίκης “Θεσσαλονίκη Μαζί”, την επόμενη Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου στην “Βεντέτα”.

No Comments Yet

Comments are closed