Παραπολιτικά και παρασκήνια (Φωτιές στη ΝΔ και διεργασίες διορισμών)

Γράφει ο «Γέρων»

«Φωτιές» άναψε στη Νέα Δημοκρατία το θέμα της αδειοδότησης του «ΤΙΤΑΝ» για την ενεργειακή αξιοποίηση υπολειμμάτων στερεών αποβλήτων. Βουλευτές της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη τάχθηκαν, έστω και διακριτικά, στο πλευρό δημάρχων της περιοχής που αντιδρούν απέναντι στην κυβερνητική απόφαση. Ενδεικτικά ο Κώστας Γκιουλέκας είπε πως «κάθε λύση θα πρέπει να επιλεγεί σε συνεργασία με τον οικείο Δήμο, αλλά και τους όμορους Δήμους, και όχι ερήμην τους», νέο κύκλο διαβούλευσης μεταξύ του εργοστασίου, δήμων και φορέων και «πάγωμα» ως τότε της έναρξης της διαδικασίας ζήτησε ο Στράτος Σιμόπουλος ενώ η Άννα Ευθυμίου χαρακτήρισε την ανησυχία και η διαμαρτυρία των κατοίκων των δυτικών συνοικιών «βάσιμη και δικαιολογημένη». Σύμφωνα με πληροφορίες η Πειραιώς θορυβήθηκε από τις παρεμβάσεις τους και για αυτό επέλεξε δια της Διοικούσας Επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης να κάνει παρέμβαση. Εκδόθηκε λοιπόν ανακοίνωση με πυρά στο ΣΥΡΙΖΑ που επίσης αντέδρασε κατηγορώντας τον για υποκρισία, ψεύδη και ανευθυνότητα και θυμίζοντας πως ως κυβέρνηση είχε υπογράψει συμφωνία με την Ένωση Τσιμεντοβιομηχανιών Ελλάδας για την ενεργειακή αξιοποίηση απορριμμάτων και τώρα κατηγορεί την κυβέρνηση για εφαρμογή αυτής της συμφωνίας. Έτσι, λένε κορυφαία στελέχη της ΝΔ, δόθηκε και μια έμμεση απάντηση και στους αντιδρώντες γαλάζιους βουλευτές!

Άνω-κάτω μαθαίνω πως είναι αυτές τις μέρες η παράταξη της Διοίκησης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης. Αιτία οι αλλαγές που αποφάσισε ο Μιχάλης Ζορπίδης στη σύνθεση των επιτροπών αλλά και αυτές που επίκεινται στη Διοικητική Επιτροπή. Οι αντιδράσεις και η εσωστρέφεια βεβαίως εξελίσσονται πάνω στον καμβά των παρασκηνιακών διεργασιών που εδώ και μήνες πραγματοποιούνται στη μάχη διαδοχής του προέδρου του ΕΕΘ. Μέσα σε αυτό το κλίμα ενισχύονται και οι φωνές που θέλουν ανανέωση και νέα λύση στο χώρο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου στις επόμενες εκλογές.

Στις αλλαγές του τελευταίου διαστήματος στη σύνθεση των διοικήσεων κρατικών οργανισμών και φορέων ενισχυμένος, όπως αποτυπώνεται στα πρόσωπα, είναι ο ρόλος του υφυπουργού Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρου Καράογλου και του γενικού γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Σταύρου Καλαφάτη.

Αύριο αναμένεται και η επιλογή στην δια τηλεσυνάντησης γενική συνέλευση της ΕΥΑΘ νέου διευθύνοντος συμβούλου. Ο ΥΜΑΘ έχει εισηγηθεί την τοποθέτηση του Άνθιμου Αμανατίδη, ο οποίος διατηρεί καλή σχέση και με την ευρωβουλευτή Μαρία Σπυράκη.  Αποφάσεις θα λάβει πάντως το Υπερταμείο.

Και μιας και ο λόγος για την ΕΥΑΘ άκουσα ότι προορίζεται για μέλος του διοικητικού της συμβουλίου ο αντιδήμαρχος Σωκράτης Δημητριάδης.

Ξέρετε ποιο παρατσούκλι έβγαλαν συνάδελφοί του στον Δήμο Θεσσαλονίκης στον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων Μάκη Κυριζίδη; Ο «μπουλντόζας», με αφορμή το εκτεταμένο πρόγραμμα κατεδαφίσεων εγκαταλελειμμένων κτιρίων που ήταν εστίες μόλυνσης αλλά απειλούν και τη δημόσια ασφάλεια καθώς ήταν ετοιμόρροπα, το οποίο υλοποιεί εν μέσω καραντίνας.

Πράξη κάνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας την πρόθεσή του να συμβάλει στην βελτίωση των συνθηκών στις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης. Ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει έρθει σε επαφή με το Δήμο Λειψίας, που είναι αδελφοποιημένος, μέσω της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης για την προμήθεια με leasing 50 μεταχειρισμένων αστικών λεωφορείων και την παραχώρησή τους  στον ΟΑΣΘ γα την αύξηση του στόλου του.

Τρέχει και δεν φτάνει, διαδικτυακά βέβαια, αυτό το διάστημα η Κατερίνα Νοτοπούλου. Ως τομεάρχης τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ η πρώην υπουργός έχει διαρκείς τηλεσυσκέψεις με εκπροσώπους φορέων του τουριστικού κλάδου, που θα πληγεί πρώτιστα από την κρίση του κορωνοϊού, και διαμορφώνει προτάσεις για τη στήριξή του.

No Comments Yet

Comments are closed