Παραπολιτικά και παρασκήνια (Εξελίξεις στην παράταξη Ταχιάου, στις ΝΟΔΕ της ΝΔ και στο Μέγαρο)

Γράφει ο «Γέρων»

Μετά την ανακοίνωση της σύνθεσης του διοικητικού συμβουλίου του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης αναμένεται η πρώτη συνεδρίαση του οπότε και θα συγκροτηθεί σε σώμα. Για τη θέση του προέδρου ακούγεται πάντως το όνομα του δημοτικού συμβούλου και πρώην αντιδημάρχου Πολιτισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Βασίλη Γάκη.

Ο κ. Γάκης είναι εκλεγμένος στο Δήμο Θεσσαλονίκης με την παράταξη του Νίκου Ταχιάου και ουσιαστικά ο εκπρόσωπος της στο Δημοτικό Συμβούλιο όταν, λόγω των υποχρεώσεών του στην «Αττικό Μετρό», ο επικεφαλής της λείπει στην Αθήνα. Πάντως οι πληροφορίες λένε πως οι τρικυμίες στην παράταξη «Θεσσαλονίκη Υπεύθυνα» συνεχίζονται. Στο Δημαρχιακό Μέγαρο από το μεσημέρι και μετά πύκνωνε η πληροφορία πως δημοτικός σύμβουλος της παράταξης Ταχιάου οδεύει προς ανεξαρτητοποίηση. Περισσότερα ίσως γίνουν γνωστά στο Δημοτικό Συμβούλιο της Δευτέρας.

Το προσεχές διάστημα πάντως αναμένονται συχνές συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου. Για την Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου έχει προγραμματιστεί τακτική συνεδρίαση, για τις 4 Μαρτίου ειδική συνεδρίαση για τα ακίνητα και για τις 9 Μαρτίου νέα τακτική.

Ίσως ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Δρόσος Τσαβλής βλέπει αυτό το φόρτο και κλίνει στο τελικά να πει «όχι» σε όσους του πρότειναν να είναι υποψήφιος πρόεδρος της ΝΟΔΕ της ΝΔ στην Α’ Θεσσαλονίκης. Το ίδιο ισχύει και για τον Βασίλη Γάκη μετά τις εξελίξεις στο ΔΣ του Μεγάρου Μουσικής. Επομένως για τη νέα ΝΟΔΕ που θα δημιουργηθεί από τη συνένωση των τριών σημερινών Νομαρχιακών (Κέντρου, Ανατολικού και Δυτικού Τομέα) ακούγονται ως τώρα δύο ονόματα, των Θόδωρου Μητράκα και Νίκου Λιακόπουλου. Στη ΝΟΔΕ Β’ Θεσσαλονίκης τα πράγματα είναι πιο ξεκάθαρα καθώς ο νυν πρόεδρος Θωμάς Βράνος πήρε την απόφαση να θέσει νέα υποψηφιότητα.

No Comments Yet

Comments are closed