Παραπολιτικά και παρασκήνια (εσωκομματικές τρικυμίες σε ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ)

Γράφει ο «Γέρων»

Η ανοικτή στήριξη που δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ στις καταλήψεις των σχολείων για τα θέματα του κορωνοϊου αποτυπώνει την στροφή του στην αντιπολίτευση της περιόδου 2012-2015. Πληροφορούμαι πως η πολιτική τακτική αυτή δεν πολυαρέσει  σε στελέχη και μέλη της λεγόμενης διεύρυνσης, της «Προοδευτικής Συμμαχίας».  Εμ, σύντροφοι το αστέρι στο νέο σήμα δεν μπήκε τυχαία.

Για το ΣΥΡΙΖΑ βέβαια να ήταν μόνο αυτά…  Ο Τσίπρας για να δείξει ποιος αποφασίσει στο κόμμα έκανε κινήσεις που βάθυναν το χάσμα με τους Τσακαλώτο και Σκουρλέτη.

Στη Νέα Δημοκρατία ακούγεται όλο και πιο έντονα πως βουλευτές του δεξιού τόξου συναντιούνται και… προβληματίζονται για την γραμμή Μητσοτάκη στα εθνικά θέματα.  Κορωνίδα ήταν η στάση του πρωθυπουργού στο θέμα της ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας. Βουλευτές και στελέχη συζητούν τις διαφωνίες τους, κάποιοι μιλούν για δημόσια έκφραση αυτών με συγκεκριμένες κινήσεις, αλλά εγώ δεν το βλέπω.

Στη ΝΔ βέβαια προβληματίζονται και για άλλα: τα προβλήματα συνεργασίας και συντονισμού και στην κυβέρνηση και στη Βουλή που επισκιάζουν επικοινωνιακά τις ουσιαστικές πολιτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες.  Τα θέματα με τις μάσκες και οι ευθύνες που γίνονται μπαλάκι, η Ζαρούλια, το ανακοινωθέν μετά τις επαφές Πομπέο-Δένδια, η ψηφοφορία για Πολάκη είναι μόνο μερικές από τις παραφωνίες των τελευταίων ημερών.

Στο ΚΙΝΑΛ ετοιμάζονται για την εσωκομματική μάχη των προεδρικών εκλογών. Η Φώφη Γεννηματά θα είναι ξανά υποψήφια ενώ ερωτηματικό είναι ακόμη ποιους θα βρει απέναντί της. Πιθανόν τον ευρωβουλευτή Νίκο Ανδρουλάκη, ενδεχομένως και τον πρώην υπουργό Παύλο Γερουλάνο. Κεντρικό θέμα είναι και η στάση που θα τηρήσουν οι Γιώργος Παπανδρέου και Ευάγγελος Βενιζέλος.

No Comments Yet

Comments are closed