Παραπολιτικά και παρασκήνια (από την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη)

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφει ο «Γέρων»

Η κακοκαιρία τροποποίησε το πρόγραμμα των επισκέψεων του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη.  Στο «Ποσειδώνιο», στα γηπεδάκια του μπάσκετ που πρόσφατα ανακαινίστηκαν, τον περίμεναν γνωστοί βετεράνοι καλαθοσφαιριστές για να ρίξουν μερικά σουτάκια.  Αλλά τελικά λόγω βροχής ο πρωθυπουργός πήγε στο κλειστό κολυμβητήριο. Εκεί Πρέλεβιτς, Ζήσης, Γιαννούλης, Κωνσταντινίδης και άλλοι του έδωσαν μια φανέλα με το Νο 7 και ανανέωσαν το ραντεβού για μπάσκετ κάποια άλλη φορά με καλύτερο καιρό.

Ενδιαφέρον είχε και η συζήτηση του πρωθυπουργού με κυρίες που εκείνη την ώρα έκαναν aqua aerobic στην πισίνα του κολυμβητηρίου.  Θα προτιμούσε, όπως είπε, ο πρωθυπουργός να βρίσκονταν και αυτές εντός νερού.  Έφαγε ωστόσο στην περιοδεία αρκετό νερό λόγω της καταιγίδας.

Η καταιγίδα ακύρωσε και την περιοδεία του στην πλατεία της Θέρμης. Αρκέστηκε σε επίσκεψη στο café Rumors όπου τον περίμεναν βουλευτές και κομματικά στελέχη και τους απηύθυνε ορισμένα λόγια.

Εντύπωση εκεί προκάλεσαν τα θερμά λόγια με τα οποία τον προσφώνησε ο «πράσινος» δήμαρχος Θέρμης Θόδωρος Παπαδόπουλος ο οποίος είπε πως πολλοί πρωθυπουργοί πέρασαν από το Δήμο αλλά ο Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που έμεινε στο Δήμο να ακούσει και τα προβλήματά του. Μάλιστα ο δήμαρχος εντοπίστηκε να χειροκροτεί σε αναφορές του πρωθυπουργού.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στην έκδοση του ΦΕΚ με το ΠΔ για το νέο γήπεδο του ΠΑΟΚ.  Κάπου εκεί “πετάχτηκε” ο γνωστός Ηρακληδέας βουλευτής Θόδωρος Καρόαγλου και ζήτησε μέριμνα και για το γήπεδο του Ηρακλή. Μάλιστα απο τον πρωθυπουργό δεν διέφυγε πως 2 στους 3 βουλευτές της ΝΔ (και ο Βαρτζόπουλος) είναι φίλαθλοι του Ηρακλή.

Νωρίτερα ενημέρωσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη για περίπου μισή ώρα στο Δημαρχείο. Στην κλειστή συνάντηση ήταν 2-3 συνεργάτες του Δημάρχου και οι βουλευτές Θόδωρος Καράογλου, Δημήτρης Βαρτζόπουλος και Δημήτρης Κούβελας και η επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου Μακεδονίας Μαρία Αντωνίου.

Το ότι στην σύντομη παραμονή του πρωθυπουργού στην πλατεία «Παραμάνα» έγινε της… selfie, θεωρώ περιττό να το αναφέρω.  Μεταξύ όσων βγήκαν selfie με τον Μητσοτάκη και ο νέος πρόεδρος της ΝΔ Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς.  Ο Πρωθυπουργός και πρόεδρος της ΝΔ του ευχήθηκε καλή επιτυχία και επισήμανε την ανανέωση που παρατηρεί.