Παραπολιτικά και παρασκήνια (από την 2η ημέρα του Συνεδρίου της ΝΔ)

από Team MyPortal.gr
sms

Στο περιθώριο του συνεδρίου από νωρίς ήταν σε εξέλιξη η «μάχη των κουπονιών» για τις υποψηφιότητες στις αυριανές εκλογές για την νέα Πολιτική Επιτροπή.   Οι υποψηφιότητες  κατατίθενται σήμερα από τις 2 ως τις 6 το απόγευμα και οι εκλογές θα γίνουν αύριο από τη μια ως τις 4 το απόγευμα.

Στα ονόματα που σας είπαμε χθες για υποψηφιότητες από τη Θεσσαλονίκη για την Πολιτική Επιτροπή προσθέστε και αυτά του Γιάννη Παπαγεωργίου και του Κώστα Φωτίου.

Μια από τις εμφανίσεις που συζητήθηκαν ιδιαίτερα στο Συνέδριο ήταν και αυτή και της πανελληνίως γνωστής πλέον από τις τηλεοπτικές της εμφανίσεις, Ματίνας Παγώνη.  Η παρουσία της ενέτεινε και τα σενάρια που θέλουν την πρόεδρο των γιατρών Αθήνας και Πειραιά να κατεβαίνει στο στίβο της πολιτικής.

Από νωρίς στους χώρους του Συνεδρίου έδωσε το παρών ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

«Ημέρα Υπουργών» θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η δεύτερη ημέρα του συνεδρίου της ΝΔ καθώς στις 6 θεματικές ενότητες τοποθετήθηκαν, κάνοντας οι περισσότεροι έναν μακρύ απολογισμό των πεπραγμένων τους, οι περισσότεροι υπουργοί και υφυπουργοί.  Αυτό βέβαια προκάλεσε και σχόλια ότι περιορίστηκε ο χρόνος για τοποθετήσεις απλών συνέδρων.

Αύριο μεταξύ άλλων θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς και ο πρώην επίτροπος στην ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος ενώ οι εργασίες θα κλείσουν με ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ο γενικός διευθυντής της ΝΔ Γιάννης Μπρατάκος στην ομιλία του έστειλε και ένα έμμεσο μήνυμα σε όσους ενοχλούνται από τα ανοίγματα Μητσοτάκη στο κέντρο και στην αξιοποίηση στελεχών από το κεντρώο χώρο. «’Ενα κόμμα ανοιχτό, ένα κόμμα διευρυμένο, ικανό να ενσωματώνει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, ειδικά της νέας γενιάς. Το δρόμο αυτό τον έδειξε πρώτος ο ιδρυτής της παράταξής μας ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όταν πρώτος φρόντιζε να ανανεώνει το στελεχιακό δυναμικό με ανθρώπους κεντρώους και μετριοπαθείς. Σας θυμίζω μόνο μερικούς. Ευάγγελος Αβέρωφ, Παναγής Παπαληγούρας, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης», τόνισε.

Η βουλευτής Έλενα Ράπτη «έγραψε» πολλά χιλιόμετρα στο συνέδριο.  Αφενός διότι ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής και έπρεπε να βρίσκεται πολλές ώρες στο πάνελ, αφετέρου διότι στο χώρο του Συνεδρίου λειτουργούσε και περίπτερο της καμπάνιας που υλοποιεί για το Συμβούλιο της Ευρώπης «Ένα στα πέντε» κατά της σεξουαλικής κακοποίησης των παιδιών.

Στο «Κραβαρίτη» στο Παγκράτι γιόρτασε τα γενέθλια του ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς το βράδυ του Σαββάτου έχοντας τραπέζι σε συνέδρους από το Κιλκίς.  Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν ο δήμαρχος Κιλκίς και ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ.  Στην ίδια ταβέρνα ήταν και ο βουλευτής Θόδωρος Καράογλου με αυτοδιοικητικά παρέα, μεταξύ άλλων με τον δήμαρχο Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιο Καϊτεζίδη.