Παραπολιτικά και παρασκήνια (αλλαγές, συγκλίσεις και… βασιλόπιτες)

Γράφει ο «Γέρων»

Θέμα ημερών, μου λένε, είναι οι αλλαγές στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης. Ο νέος νόμος δίνει το δικαίωμα για άμισθους αντιδημάρχους και αυτό ο Κωνσταντίνος Ζέρβας θα το εκμεταλλευτεί. Ο Νίκος Ζεϊμπέκης θα οριστεί από εντεταλμένος σύμβουλος, αντιδήμαρχος Καθαριότητας ενώ ο Γιώργος Αβαρλής, θα μετακινηθεί στις θέσεις άμισθων αντιδημάρχων δίχως φυσικά να αλλάξει χαρτοφυλάκιο. Στο δημαρχιακό μέγαρο συζητείται και η αναβάθμιση σε αντιδημάρχων και άλλων εντεταλμένων συμβούλων. Η ανάληψη καθηκόντων αντιδημάρχου από τον Ζεϊμπέκη θα φέρει αλλαγές και στη ΔΕΠΘΕ καθώς αναμένεται να αποχωρήσει από την προεδρία της. Εκεί σημειώστε ότι μπορεί να υπάρξουν εκπλήξεις και δεν αποκλείεται καθήκοντα προέδρου να αναλάβει πρόσωπο που σήμερα δεν είναι στο διοικητικό συμβούλιο.

Πηγές μου στη ΝΔ μου λένε πως αναμένονται πρωτοβουλίες ώστε η δημοτική παράταξη του Νίκου Ταχιάου και αυτή της διοίκησης να έρθουν πιο κοντά το επόμενο διάστημα. Σταθερά αντίθετος σε αυτό το ενδεχόμενο εμφανίζεται ο δημοτικός σύμβουλος Βασίλης Γάκης, ο οποίος και εκτελεί χρέη επικεφαλής της παράταξης στις συνεδριάσεις όταν απουσιάζει ο Νίκος Ταχιάος.

Το αργότερο σε τρεις μήνες, σύμφωνα με πηγές του Υπουργείου Μεταφορών,, θα βγει στον αέρα ο διαγωνισμός για την προμήθεια περίπου 1000 νέων αστικών λεωφορείων (τα 200 ηλεκτροκίνητα) για τις ανάγκες Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Η ΔΗΜΤΟ της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης ανοίγει την αυλαία των εκδηλώσεων κοπής βασιλόπιτας για τις οργανώσεις της ΝΔ. Η σχετική εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί παρουσία βουλευτών, στελεχών και μελών της Τοπικής, τη Δευτέρα 13 Ιανουαρίου στις 18:00 στο καφέ “Alea” στην περιοχή του Ποσειδωνίου.

No Comments Yet

Comments are closed