Παππάς: Ιστορικές οι ευθύνες της Ν.Δ. για τη γιγάντωση της ακροδεξιάς

από Team MyPortal.gr
sms

Στις ιστορικές ευθύνες που είχε η Νέα Δημοκρατία για τη γιγάντωση της ακροδεξιάς αναφέρθηκε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο» και τον δημοσιογράφο, Γιώργο Τραπεζιώτη, ο τομεάρχης Υποδομών και Μεταφορών της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και βουλευτής Νοτίου Τομέα Β’ Αθηνών Νίκος Παππάς.

Ο κ. Παππάς επισήμανε ότι η ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας κυριεύθηκε από πανικό, μετά την παρουσία των προοδευτικών δυνάμεων έξω από το Εφετείο, εξαπολύοντας παράλληλα επίθεση στο κυβερνών κόμμα για την απουσία του από το χώρο και τη σύμπλευσή του με τη Χρυσή Αυγή σε άλλα συλλαλητήρια.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Κοντωνή, διευκρίνισε ότι η χρονική τομή που επέλεξε να τις κάνει δεν είναι «άσχετη» με τις τωρινές εξελίξεις, τονίζοντας ότι και ο ίδιος ήταν βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είχαν ψηφιστεί οι Ποινικοί Κώδικες.

«Τα συμπεράσματα έχουν βγει. Δεν μπορεί να είσαι μέλος σε ένα κόμμα και να το καθυβρίζεις παράλληλα», ανέφερε, λέγοντας στη συνέχεια ότι «η ΝΔ δεν μπορεί να κρύψει πίσω από τέτοιες δηλώσεις τις ιστορικές της ευθύνες για τη γιγάντωση της ακροδεξιάς. Ούτε βεβαίως μπορούν να κρυφτούν οι ευθύνες συγκεκριμένων μιντιακών κέντρων, τα οποία έβλεπαν τη Χρυσή Αυγή ως μια βολική, ενδεχομένως, εναλλακτική απέναντι σε ένα κύμα ριζοσπαστισμού που αναπτύχθηκε στις αρχές της περασμένης δεκαετίας»

Καταληκτικά, ανέφερε ότι η κυβερνητική συναίνεση πρόκειται να κλονιστεί από τις οικονομικές εξελίξεις που θα έχει η πανδημία του κορωνοϊού, με αποτέλεσμα να αναπτυχθούν εκ νέου σενάρια, όπως το 2010, για να συνεχιστεί το κεντρικό πολιτικό σχέδιο.