Παππάς: Η απραξία Μητσοτάκη συνιστά πόλεμο κατά μισθωτών και μεσαίας τάξης

Για «ανοιχτό πόλεμο της κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά μισθωτών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων», έκανε λόγο ο Νίκος Παππάς.

Ο τομεάρχης Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Νίκο Σβέρκο, είπε ότι η Ν.Δ. από τη μια χαρακτηρίζει «ζόμπι» τις επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα, λέγοντας πως δεν θα λάβουν στήριξη, και από την άλλη ισοπεδώνει την απασχόληση, καθιερώνοντας τη γενικευμένη εκ περιτροπής εργασία.
«Δεν πρέπει να υπάρχει αμφιβολία για το ποια είναι η σκοπιμότητα του κ. Μητσοτάκη. Δεν κάνει λάθος. Γνωρίζει το μέγεθος του προβλήματος που φέρνει την Ελλάδα στην κορυφή της λίστας των χωρών οι οποίες θα δεχθούν τις μεγαλύτερες πιέσεις λόγω της δομής της οικονομίας της», τόνισε ο Νίκος Παππάς για να προσθέσει λίγο αργότερα:
«Το σχέδιο της μεθοδευμένης απραξίας είναι σε πλήρη εξέλιξη. Αφήνουν τις εξελίξεις να προχωρήσουν, ώστε να γίνει μία μεγάλη εκκαθάριση στην αγορά μέσα και από εξαγορές και συγχωνεύσεις, και μάλιστα μέσα σε ένα πλαίσιο όπου η μισθωτή εργασία θα γίνεται με όρους απόλυτης ελαστικότητας».

Παροχή ρευστότητας
Σε σχέση με την παροχή ρευστότητας προς τις επιχειρήσεις, ο τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «οι άνθρωποι της αγοράς λεφτά ακούνε και λεφτά δεν βλέπουν». Υπογράμμισε δε ότι οι τράπεζες δουλεύουν τα προγράμματα της Πολιτείας κατά το δοκούν, κάτι που αποκλείει τη μεγάλη πλειοψηφία των επιχειρήσεων από τη στήριξη, αφού ως σήμερα «δεν μπορούν να περάσουν ούτε έξω από αυτές».
Τέλος, ο Νίκος Παππάς ζήτησε ταχύτερα και πιο αποφασιστικά βήματα για τη στήριξη του τουρισμού, όπως μέσω ενός μεγάλου προγράμματος εσωτερικού τουρισμού, αλλά και του κλάδου της εστίασης, με βάση τις προτάσεις της οργανωμένης επιχειρηματικότητας και με τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας.

No Comments Yet

Comments are closed