Πάπας Φραγκίσκος: Ο αριθμός των γεννήσεων είναι ο πρώτος δείκτης της ελπίδας ενός λαού

από Team MyPortal.gr
sms

Ο πάπας Φραγκίσκος εντείνει την εκστρατεία του για να παροτρύνει τους Ιταλούς να κάνουν παιδιά, ζητώντας μακροπρόθεσμες πολιτικές για να βοηθήσουν τις οικογένειες και προειδοποιώντας ότι η δημογραφική κρίση της χώρας θα αποτελέσει πρόβλημα στο μέλλον, σύμφωνα με πληροφορίες του Euronews.

«Ο αριθμός των γεννήσεων είναι ο πρώτος δείκτης της ελπίδας ενός λαού», είπε ο Φράνσις σε ετήσια συγκέντρωση ομάδων υπέρ της οικογένειας την Παρασκευή.

«Χωρίς παιδιά και νέους, μια χώρα χάνει την επιθυμία της για το μέλλον».

Το ποσοστό γεννήσεων της Ιταλίας, ήδη ένα από τα χαμηλότερα στον κόσμο, μειώνεται σταθερά εδώ και περίπου 15 χρόνια και έφτασε σε χαμηλό ρεκόρ πέρυσι με μόλις 379.000 μωρά να γεννηθούν.

Με την ισχυρή υποστήριξη του Βατικανού, η δεξιά κυβέρνηση με επικεφαλής την Τζιόρτζια Μελόνι έχει οργανώσει μια εκστρατεία για να ενθαρρύνει τουλάχιστον 500.000 γεννήσεις ετησίως έως το 2033, φτάνοντας σε ένα ποσοστό που σύμφωνα με τους ειδικούς είναι απαραίτητο για να αποφευχθεί η κατάρρευση της οικονομίας υπό το βάρος της γήρανσης του πληθυσμού.

Ο πάπας ζήτησε μακροπρόθεσμες στρατηγικές και πολιτικές για την ενθάρρυνση των ζευγαριών να κάνουν παιδιά, συμπεριλαμβανομένου του τερματισμού των επισφαλών συμβάσεων εργασίας και των εμποδίων στην αγορά σπιτιών, καθώς και τη διασφάλιση ότι οι γυναίκες δεν θα αναγκαστούν να επιλέξουν μεταξύ μητρότητας και καριέρας.

«Το πρόβλημα του κόσμου μας δεν είναι να γεννιούνται παιδιά: είναι ο εγωισμός, ο καταναλωτισμός και ο ατομικισμός που κάνουν τους ανθρώπους κορεσμένους, μοναχικούς και δυστυχισμένους», είπε ο Φράνσις.

Ο πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να συνεχίσει να δίνει έμφαση στα δημογραφικά στοιχεία κατά το ερχόμενο Άγιο Έτος 2025, το οποίο θα έχει την ελπίδα ως κύριο θέμα του.