Π. Μαρινάκης: Προπαγάνδα χωρίς λογική τα περί παντοκρατορίας του Κυρ. Μητσοτάκη

από Team MyPortal.gr
sms

«Προπαγάνδα, η οποία στερείται οποιασδήποτε κοινής λογικής» χαρακτήρισε ο γραμματέας της Νέας Δημοκρατίας Παύλος Μαρινάκης, τον «κίνδυνο», σύμφωνα με την αντιπολίτευση, μια αυτοδυναμία της ΝΔ να αποτελέσει παντοκρατορία του Κυριάκου Μητσοτάκη, σε συνέντευξή του στο Πρώτο Πρόγραμμα.

Ο κ. Μαρινάκης σημείωσε πως το ζητούμενο είναι μια αυτοδυναμία, με όσο το δυνατόν περισσότερες έδρες πάνω από το όριο της αυτοδυναμίας, προκειμένου να κυβερνηθεί σταθερά ο τόπος. «Φαντάζομαι δεν λέγανε το ίδιο όταν και το ΠΑΣΟΚ στο παρελθόν ή και η Νέα Δημοκρατία είχε ποσοστά πάνω από το 40%. Ούτε είδαμε κάποιες κυβερνήσεις αυταρχικές. Κρίθηκαν για τα ποσοστά τους και τα λάθη τους».

Ο γραμματέας της ΝΔ εκτίμησε πως πρόκειται για ένα από τα δήθεν αφηγήματα που προσπαθεί να χτίσει αντιπολίτευση γιατί δεν έχει πρόγραμμα. «Εγώ δε θυμάμαι ποτέ ξανά κόμματα, δήθεν κόμματα εξουσίας όπως θέλουν να λέγονται, να μην κατεβαίνουν στις εκλογές με ένα πρόγραμμα κυβερνητικό αλλά με το ποιος θα είναι η καλύτερη αντιπολίτευση για τον τόπο» είπε.

Επιπλέον, ο κ. Μαρινάκης τόνισε ότι είναι μία έμμεση προσβολή στη βούληση και στην εν δυνάμει εκ νέου βούληση των πολιτών. «Δηλαδή, επειδή οι πολίτες επέλεξαν ένα ποσοστό το οποίο ήταν λίγο παραπάνω από το 2019, το εκλογικό σώμα το οποίο με τις προσθέσεις που γίνονται με τους νέους οι οποίοι εισέρχονται σε αυτό, είναι αυτό το οποίο άλλες φορές έκαναν άλλες επιλογές και δεν το προσέβαλαν», σημείωσε.

Πρόσθεσε πως «Δεν υπάρχει ούτε παντοδυναμία, δεν υπάρχει ούτε τίποτα από όλα αυτά. Υπάρχει η λαϊκή βούληση η οποία μένει να επικυρωθεί, η οποία θεωρώ ότι έχει βασικό κριτήριο το καλό της Ελλάδας και αυτό θεωρώ ότι θα είναι εκ νέου το κριτήριο στις εκλογές στις 25 Ιουνίου και είμαστε συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα έχουμε πάλι ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα για τη Νέα Δημοκρατία, για να έχουμε μια σταθερή κυβέρνηση για τις μεγάλες αλλαγές του τόπου».