Π. Μαρινάκης: Οι πολίτες μάς πίστεψαν γιατί η αξιοπιστία και η εμπιστοσύνη χτίζονται με πράξεις

από Team MyPortal.gr
sms

Ευγνώμων προς τους πολίτες για την εμπιστοσύνη που έδειξαν στη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη δήλωσε ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ, Παύλος Μαρινάκης, ο οποίος φιλοξενήθηκε το πρωί στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΪ FM 100,3 και μίλησε για τα αποτελέσματα των χθεσινών εκλογών. Ταυτόχρονα, ευχαρίστησε τα στελέχη του κόμματος σε όλη την επικράτεια, τους συνεργάτες του και όλη την ομάδα της Πειραιώς, δηλώνοντας πως είναι μεγάλη τιμή να αποτελεί μέρος της ομάδας του Κυριάκου Μητσοτάκη, και μάλιστα ως ο νεότερος γραμματέας στην ιστορία του κόμματος.

«Το αποτέλεσμα, δεν σας το κρύβω, ότι στην έκτασή του, στο εύρος του και ως προς τη διαφορά, δεν ήταν απολύτως αναμενόμενο. Εμείς είμαστε προσγειωμένοι. Θα σας πω ότι, έτσι όπως το είδα χθες το βράδυ, προσπαθούσα και εγώ να καταλάβω όλους τους λόγους αυτής της έκτασης, αυτής της καθαρής νίκης, η οποία προφανώς αναδεικνύει πολύ μεγάλους νικητές τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία και αποδοκιμάζει πλήρως την τοξικότητα, τις λογικές της απλής αναλογικής, τις καιροσκοπικές λογικές. Μπορώ να σας πω ότι μέσα σε αυτήν την προεκλογική περίοδο, που την ένοιωσα και εγώ πολύ έντονα, όχι δύο μήνες, αλλά 18 μήνες σχεδόν που είμαι γραμματέας του κόμματος. Γιατί εμείς δεν θυμηθήκαμε τους πολίτες προεκλογικά, θα σας πω ότι βρίσκω τέσσερις λόγους για αυτό το αποτέλεσμα», είπε ο κ. Μαρινάκης.

Και εξήγησε: «Ο πρώτος είναι η συνέπεια λόγων και έργων. Πρώτη φορά κάτι που είπε προεκλογικά ένας υποψήφιος πρωθυπουργός σε τόσο μεγάλο βαθμό, και παρά τις κρίσεις, έγινε πράξη μετεκλογικά. Προφανώς υπάρχουν πράγματα που πρέπει να γίνουν πιο γρήγορα και είναι και αυτό μέρος της εντολής που δόθηκε από τους πολίτες, αλλά τα πιο πολλά έγιναν και σε πολύ μεγάλο βαθμό και κάποιες φορές έγιναν και περισσότερα.

Ο δεύτερος λόγος είναι οι κρίσεις. Η χώρα μας διαχειρίστηκε αυτά τα χρόνια, όπως και όλος ο κόσμος, τις πιο μεγάλες εισαγόμενες πρωτόγνωρες κρίσεις.

Εμείς δώσαμε μάχες. Κάποιες τις κερδίσαμε, κάποιες τις χάσαμε, κάποιες δεν τις κερδίσαμε όσο θα έπρεπε, όμως τις δώσαμε όλες. Μαζί με τους πολίτες. Η αντιπολίτευση σε αυτές τις κρίσεις βρήκε ευκαιρία να “πετροβολήσει” όχι μόνο την κυβέρνηση, όχι μόνο τον πρωθυπουργό, να “πετροβολήσει” τη χώρα. Ήταν απ’ έξω. Έλεγε για “ακρίβεια Μητσοτάκη”, “πανδημία Μητσοτάκη”, κώφευε όταν μιλούσαμε για εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία. Έλεγε ότι δεν ξέρουμε αν θα υπάρχουν εμβόλια, ότι θα ξεστοκάρουμε εμβόλια. Έκανε πορείες για τον Κουφοντίνα.

Ουσιαστικά, έκλεισαν το μάτι ξεκάθαρα στον Κασιδιάρη. Αυτό ο κόσμος το αντιλήφθηκε και ήταν και μία τιμωρία στη λογική του “να είμαι απέναντι και να βαφτίζω τις κρίσεις με το όνομα του πολιτικού μου αντιπάλου”.

Ο τρίτος λόγος ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αναδείχθηκε εκμεταλλευόμενος την τοξικότητα, τη μη κανονικότητα. Τα λέει όλα η φράση της Έφης Αχτσιόγλου, μέσα σε αυτήν την τετραετία, ότι η κανονικότητα δεν είναι ευκαιρία για την Αριστερά. Όταν, όμως, έρχεται η στιγμή που σταδιακά επιστρέφει η κανονικότητα και πρέπει να μιλήσεις προγραμματικά και δεν λες τίποτα ουσιαστικό, εμείς βγάλαμε μια ξεκάθαρη πρόταση που κρίνεται και θα αξιολογηθεί για το αν θα εφαρμοστεί από τους πολίτε, τότε θα “τιμωρηθείς” για το γεγονός ότι δεν μπορεί να είσαι μόνο ένα κόμμα διαμαρτυρίας, ενώ αρχίζουν οι εποχές και γίνονται σταδιακά καλύτερες.

Και ο τέταρτος λόγος, τον οποίο τον ζήσαμε κι είναι ίσως η μεγαλύτερη επιτυχία της επόμενης προεκλογικής περιόδου που ξεκινάει από σήμερα, είναι ότι ενώ εμείς λέγαμε κάποια δεδομένα, παρουσιάζαμε ένα πρόγραμμα, κάποια στοιχεία, κάναμε έναν απολογισμό, εκείνοι αμφισβητούσαν τον Άρειο Πάγο, τις δικαστικές αποφάσεις, τις δημοσκοπήσεις, τα οικονομικά στοιχεία, εμείς προσπαθούσαμε να μιλήσουμε και να τεκμηριώσουμε κάτι συγκεκριμένο και ο ΣΥΡΙΖΑ μάς έλεγε ότι ο γάιδαρος “πετάει”».

Στη συνέχεια, ο γραμματέας της ΠΕ της ΝΔ σημείωσε: «Να θυμίσουμε στους ακροατές τι συνέβη -για παράδειγμα- με το δήθεν νεκρό κοριτσάκι στον Έβρο. Αυτό δείχνει πολλά πράγματα. Η ταχύτητα που είχαν στο να “καταδικάσουν” την Ελλάδα, να συκοφαντήσουν την Ελλάδα, χωρίς να περιμένουν. Νομίζω, όμως, ότι είναι τόσο καθαρό το αποτέλεσμα, είναι τόσο καθαρή η εντολή που λαμβάνει ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία για να προχωρήσουμε ακόμα πιο γρήγορα, που μιλάει από μόνη της αυτή η εντολή. Και ας κάνουν αυτοί την ανάλυση, ας μιλήσουν αυτοί για τα δικά τους θέματα.

Εγώ πραγματικά το λέω και το εννοώ, θέλω να μιλήσουμε, θα έχουμε μπροστά μας περίπου 25 μέρες αν καταφέρουμε τις διαδικασίες με βάση όλες τις συνταγματικές επιταγές και πάμε για να έχουμε ακόμα πιο γρήγορα μια κυβέρνηση σταθερή για τον τόπο με τον Κυριάκο Μητσοτάκη πρωθυπουργό. Νομίζω ότι είναι μια πρώτης τάξεως ευκαιρία αυτή η προεκλογική περίοδος, χωρίς να έχουμε έναν άνθρωπο δίπλα μας να μας λέει ότι “πετάει ο γάιδαρος”, να μιλήσουμε προγραμματικά. Τι πρέπει να κάνουμε για την Ελλάδα τα επόμενα χρόνια».

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης σχολίασε τις εξελίξεις στον χώρο του ΠΑΣΟΚ: «Μιλάει για μια μεγάλη νίκη ο κύριος Ανδρουλάκης, χωρίς να πει ποια είναι η μεγάλη νίκη. Αλλά ο καθένας κρίνεται, αξιολογείται. Δεν λέω, ανέβηκαν τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, αλλά όταν έχεις έναν πρωθυπουργό που παίρνει μεγαλύτερο ποσοστό μετά τα πιο δύσκολα χρόνια και αυτό που λες είναι ότι το κόμμα σου είναι οι μεγάλοι νικητές, προφανώς για να συσπειρώσεις το κόμμα σου, δείχνει ότι μάλλον δεν έχεις καταλάβει τι έχει γίνει. Αναφέρομαι στον κύριο Ανδρουλάκη».

«Θα έχουμε έναν μήνα να μιλήσουμε για τα μεγάλα. Ναι, για τη δημόσια υγεία, πόσα ακόμα πρέπει να κάνουμε, για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, να πάρουμε όλοι σαφή θέση. Οι πολίτες θέλουν ακόμα περισσότερες αλλαγές. Μεγαλύτερη ταχύτητα. Προγραμματικό λόγο. Ο κόσμος δεν περιμένει. Όποια και αν ήταν η πολιτική του ταυτότητα, ό,τι και να έχει στηρίξει στα προηγούμενα χρόνια θέλει να συνεχιστούν οι αλλαγές», τόνισε.

Σύμφωνα με τον γραμματέα της ΠΕ της ΝΔ, «οι εποχές προχωράνε μπροστά, ο κόσμος προχωράει μπροστά παρά τις δυσκολίες. Η συζήτηση ήταν, είναι και θα είναι η επίλυση των προβλημάτων. Προφανώς υπάρχουν ιδεολογικές αποχρώσεις στην ψήφο κάθε πολίτη, σχεδόν στην κάθε ψήφο. Προφανώς υπάρχουν πολίτες οι οποίοι τοποθετούνται σε έναν χώρο πολύ πιο κοντά μας, ίσως και πιο δεξιά μας. Όμως, και σε αυτά τα διακυβεύματα οι απαντήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη ήταν καθαρές. Οχυρώθηκε η χώρα αμυντικά. Έβαλαν δίπλα δυο εικόνες. Την εικόνα του παρία της Ευρώπης, που ήταν η χώρα μας επί των ημερών του Αλέξη Τσίπρα, και την εικόνα του πρωθυπουργού στο Κογκρέσο. Σκεφτείτε σε πόσες κρίσιμες ψηφοφορίες της Βουλής είτε απείχε είτε ήταν απέναντι για τη χώρα ο ΣΥΡΙΖΑ.

Όπως για τον εξοπλισμό της χώρας, όπως στις μεγάλες συμφωνίες με τους γείτονές μας. Οι μεγάλες συναντήσεις που έγιναν, οι σχέσεις που οικοδόμησε η χώρα τα τελευταία χρόνια με το Ισραήλ, με την Αίγυπτο. Σε όλα όσα συνέβησαν, ήταν απόντες. Και σας το ξαναλέω, το γεγονός ότι δόθηκε αυτό το ποσοστό, δόθηκε αυτή η εντολή, είναι μια εντολή συνέχισης με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα, την οποία όμως την έδειξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε ζητήματα που δεν το είχαμε συνηθίσει στη χώρα.

Δηλαδή, μπορεί να θεωρούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι ότι ήταν κάτι αυτονόητο το 112. Ήταν κάτι αυτονόητο το σύστημα εμβολιασμού. Αλλά ζούσαμε σε μια χώρα που πάντα τα τελευταία χρόνια τι έλεγαν όλοι, δυστυχώς; Ότι “δεν υπάρχει κράτος”. Ο άνθρωπος, λοιπόν, ο οποίος απέδειξε μαζί με τους συνεργάτες του, με την κυβέρνησή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ότι τελικά υπάρχει κράτος, υπάρχει στον Έβρο, υπάρχει στα εμβόλια, μπορεί να υπάρχει και εκεί που φάνηκε ότι δεν υπήρξε».

«Σας το είχα πει στην τελευταία μας συνάντηση, μπορούν να μας πιστέψουν και φαίνεται ότι μας πιστεύουν οι πολίτες ότι θα αυξήσουμε τους μισθούς γιατί τους αυξήσαμε. Ότι θα μειώσουμε τους φόρους και άλλο γιατί τους μειώσαμε ήδη. Ότι θα φτιάξουμε το κράτος εκεί που δεν έχει φτιαχτεί όπως πρέπει γιατί το φτιάξαμε σε άλλα πεδία. Έχουμε το τεκμήριο της αξιοπιστίας. Η αξιοπιστία, η εμπιστοσύνη δεν χτίζονται με ωραία και μεγάλα λόγια αλλά χτίζονται με πράξεις. Και αυτή είναι μια σχέση εμπιστοσύνης προσωπικά του πρωθυπουργού, του Κυριάκου Μητσοτάκη, και όλων ημών που είμαστε μαζί του, με τους πολίτες που πρέπει να τη διασφαλίσουμε πολύ προσεκτικά με ακόμα περισσότερες πράξεις», κατέληξε ο κ. Μαρινάκης.