Π. Μαρινάκης για κριτική ΣΥΡΙΖΑ: Τσάμπα πατριωτισμός εντός συνόρων

από Team MyPortal.gr
sms

Ο ουσιαστικός πατριωτισμός γίνεται με πράξεις εκτός συνόρων. Ο τσάμπα γίνεται εντός των συνόρων. Αυτό δήλωσε με νόημα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, σχολιάζοντας την κριτική του ΣΥΡΙΖΑ για τις επαφές του Κυρ. Μητσοτάκη στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη

Μεταφέροντας τα όσα είπε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ, ανέφερε μιλώντας στον ΣΚΑΙ ότι «η πάγια θέση της Ελλάδας που ταυτίζεται με αυτήν της Κύπρου μιλάει για παράνομη εισβολή και κατοχή» προσθέτοντας ότι «σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να δεχθούμε τη λύση των κρατών». Τόνισε δε  ότι είναι «στον πυρήνα των διεκδικήσεων να βρεθεί λύση σύμφωνα με τις αποφάσεις του συμβουλίου ασφαλείας του ΟΗΕ για μια διζωνική ομοσπονδιακή Δημοκρατία».

«Αυτό είναι ξεκάθαρο», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και πρόσθεσε «ο ουσιαστικός πατριωτισμός γίνεται με πράξεις, με συγκεκριμένες αναφορές εκεί που έχει νόημα κυρίως εκτός συνόρων» για να προσθέσει με νόημα πως «όχι όπως κάποιοι που δείχνουν τσάμπα πατριωτισμό εντός συνόρων και όταν βγαίνουν εκτός δείχνουν το αντίθετο».

Για την επόμενη μέρα στο  ΣΥΡΙΖΑ ο κ.Μαρινάκης σημείωσε ότι «μακάρι να αποκτήσουμε μια καθόλου τοξική αντιπολίτευση, να μην κάνουμε αντιπαραθέσεις πχ για δήθεν κατάργηση 8ωρου, να συμφωνούμε στα βασικά και να διαφωνούμε στα σοβαρά».

Για το μεταναστευτικό, τόνισε ότι το ζήτημα τέθηκε και από τον πρωθυπουργό στον ΟΗΕ καθώς υπάρχει πίεση. «Το ζήτημα χρειάζεται να αντιμετωπιστεί συνολικά, πρέπει να χτυπηθεί το δίκτυο διακινητών», είπε.

Ακολούθως ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι δεν τίθεται θέμα ανασχηματισμού ενώ για την ακρίβεια, είπε ότι είναι παγκόσμιο πρόβλημα και αναφέρθηκε στις αυξήσεις εισοδήματος, μειώσεις φόρων, παραπέμποντας παράλληλα και στα μέτρα που εξήγγειλε ο κ. Σκρέκας για την πάταξη της αισχροκέρδειας.