ΥΠ.ΕΣ: «Ο Κατρούγκαλος πρέπει να ορκισθεί και μετά να παραιτηθεί»

από Team MyPortal.gr
sms

Κανονικά παραμένει το όνομα του Γιώργου Κατρούγκαλου στα ψηφοδέλτια των εκλογών 2023.

Μετά την απόφασή του να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, τέθηκε ερώτημα για το τι θα γίνει με το όνομά του στις λίστες.

Το υπουργείο Εσωτερικών απάντησε σχετικά με τη δήλωση παραίτησης του κ. Κατρούγκαλου και πηγές της Διεύθυνσης Εκλογών αναφέρουν ότι, με δεδομένο το γεγονός ότι η υποψηφιότητά του έχει ανακηρυχθεί από τον Άρειο Πάγο αυτή παραμένει σε ισχύ.

Σε περίπτωση που ο κ. Κατρούγκαλος εκλεγεί, έχει δικαίωμα να παραδώσει την έδρα του.

Ο Κατρούγκαλος πρέπει να ορκισθεί και μετά να παραιτηθεί

Σημειώνεται ότι ο Γ. Κατρούγκαλος, δεν μπορεί να παραιτηθεί πριν ορκιστεί εφόσον εκλεγεί! Θα πρέπει δηλαδή να ορκιστεί βουλευτής την 1η Ιουνίου, στη συνέχεια να παραιτηθεί (αν παραιτηθεί και παραδώσει την έδρα) και στη συνέχεια να ορκιστεί ο αντικαταστάτης του…

Κυβερνητικά στελέχη: Υποκρισία του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ

Κυβερνητικά στελέχη μιλούν για «υποκρισία του συστήματος ΣΥΡΙΖΑ διότι δεν αναφέρει ότι ο κ. Κατρούγκαλος θα είναι κανονικά στα ψηφοδέλτια του κόμματος, αφού έχουν ήδη ανακηρυχθεί οι υποψηφιότητες και έχουν τυπωθεί με το όνομα του πρώην υπουργού σε αυτά».

Αυτό σημαίνει ότι θα πάρει κανονικά μέρος στην εκλογική διαδικασία, καθώς δεν υπάρχει παραίτηση μετά την ανακήρυξη. Μάλιστα, σημειώνουν ότι ο ίδιος δεν ανέφερε πουθενά στη δήλωση του ότι παραιτείται από το ψηφοδέλτιο, αλλά ότι αποσύρεται από την εκλογική μάχη. Αν οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ βάλουν σταυρό στο όνομα του θα εκλεγεί κανονικά βουλευτής και μόνο αν παραιτηθεί θα χάσει την έδρα, αν και με βάση τις εκτιμήσεις η Βουλή που θα προκύψει θα είναι μίας ημέρας, αφού αναμένεται να διαλυθεί άμεσα εφόσον δεν σχηματίζεται κυβέρνηση. <p>Πηγή: <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr”>iefimerida.gr</a> – <a target=”_blank” href=”https://www.iefimerida.gr/politiki/den-ginetai-na-aposyrthei-apo-ta-psifodeltia-prepei-na-orkistei-kai-na-paraitithei-leei-yp”>Θρίλερ-ΥΠ.ΕΣ: Ο Κατρούγκαλος δεν γίνεται να αποσυρθεί από τα ψηφοδέλτια, πρέπει να ορκιστεί και να παραιτηθεί – iefimerida.gr</a></p>