Π. Χρηστίδης: Να μειωθεί στα 400.000 ευρώ το αφορολόγητο όριο για γονικές παροχές

από Team MyPortal.gr
sms

Τη μείωση του αφορολόγητου ορίου στις γονικές παροχές, από τα 800.000 ευρώ στα 400.000 ευρώ, θέλει ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Παύλος Χρηστίδης, λίγες ώρες μετά τις δηλώσεις του έτερου υποψηφίου βουλευτή με το ίδιο κόμμα, Στέφανου Παραστατίδη, ο οποίος υπερασπίστηκε τη μονιμοποίηση του ΕΝΦΙΑ και την περαιτέρω επιβάρυνση των φορολογουμένων μέσα από την αύξηση των άμεσων φόρων, όπως της γονικής κληρονομιάς.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά FM» ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι «το αφορολόγητο όριο των 800 χιλιάδων ευρώ ευνοεί πολύ συγκεκριμένες κατηγορίες ανθρώπων οι οποίοι είναι προνομιούχοι και πιστεύουμε ότι πρέπει να είναι στις 400 χιλιάδες ευρώ», ενώ στηλίτευσε το γεγονός που η ΝΔ αύξησε το όριο αυτό από τα 150.000 ευρώ στα 800.000 λέγοντας ότι «η μέση ελληνική οικογένεια δεν είναι μια οικογένεια που έχει αντικειμενική ακίνητη περιουσία 1.600.000 ευρώ…».

Για την φορολόγηση των εταιρειών συντάχθηκε με τις δηλώσεις τόσο της Ελένης Χρονοπούλου, όσο και του Παναγιώτη Δουδωνή, που εμφανίστηκαν υπέρ της αύξησης των φόρων. «Αυτό το οποίο συζητάμε σήμερα ως υπερκέρδος είναι το ποσό το οποίο υπερβαίνει τα λογικά κέρδη τα οποία είχαν οι επιχειρήσεις τα προηγούμενα χρόνια εξαιτίας των ειδικών συνθηκών», ανέφερε, χωρίς να προβεί σε περαιτέρω διευκρινίσεις.

Για τον ΕΝΦΙΑ, σημείωσε ότι «πουθενά στο πρόγραμμά μας δεν περιλαμβάνεται ζήτημα αύξησης του ΕΝΦΙΑ. Εμείς θέλουμε προοδευτικά να μειώνεται ο φόρος αυτός κυρίως προς όφελος των μη προνομιούχων, των ανθρώπων που έχουν μικρότερες περιουσίες».

Τέλος, αναφορικά με το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ, είπε ότι  είναι δημοσιευμένο χωρίς την παραμικρή αλλαγή από τις 11 Ιανουαρίου 2023 και πως «Εμείς και στο γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής συμφωνούμε να πάμε. Εμείς λέμε όποια ανεξάρτητη αρχή να έρθει να κοστολογήσει το πρόγραμμά μας και αυτό το πρόγραμμα μας θα επιδιώξουμε να το κάνουμε πράξη με την ψήφο των Ελλήνων πολιτών».