Ουγγαρία: Ετοιμάζει βέτο στα πλάνα της ΕΕ για επέκταση των ρωσικών κυρώσεων

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός Βίκτορ Όρμπαν αναμένει από την ΕΕ να ξεκινήσει συνομιλίες για την επέκταση των κυρώσεων στη Ρωσία το φθινόπωρο, αλλά η Βουδαπέστη θα προσπαθήσει να εμποδίσει την κίνηση, ανέφερε το Radio Free Europe/Radio Liberty, επικαλούμενο άγνωστες πηγές.

Ο Όρμπαν φέρεται να έκανε τα σχόλια σε μια κλειστή συνάντηση με μέλη του κόμματος στο Κότσε την περασμένη εβδομάδα, ανέφερε η RFE/RL στην ουγγρική της ιστοσελίδα την Παρασκευή.

Ο επικεφαλής Τύπου του Όρμπαν αρνήθηκε να σχολιάσει τις ερωτήσεις του Reuters σχετικά με τις φερόμενες δηλώσεις, λέγοντας ότι η ετήσια συγκέντρωση ήταν κλειστή για τον Τύπο.

Επικαλούμενο ανώνυμες πηγές, άτομα που ήταν παρόντα στη συνάντηση, το Radio Liberty ανέφερε ότι ο Όρμπαν είπε ότι οι προοπτικές παρεμπόδισης άλλης μιας εξάμηνης παράτασης των κυρώσεων ήταν ελάχιστες, αλλά εξέφρασε την ελπίδα ότι η νέα κυβέρνηση στην Ιταλία μπορεί να συνεισφέρει στην προσπάθεια.

Η αναφορά του έχει να κάνει με την Τζόρτζια Μελόνι, που πιθανότατα θα είναι η επόμενη πρωθυπουργός της Ιταλίας μετά τις εκλογές αυτόν τον μήνα, το κόμμα της οποίας οι Αδελφοί της Ιταλίας έχουν στενούς δεσμούς με τον Όρμπαν.

Τον Ιούλιο, ο Όρμπαν είπε ότι η ΕΕ «είχε αυτοπυροβοληθεί στα πνευμόνια με τις αλόγιστες οικονομικές κυρώσεις στη Ρωσία», οι οποίες, αν δεν ανατραπούν, κινδυνεύουν να καταστρέψουν την ευρωπαϊκή οικονομία.