Ορφανός-Νοτοπούλου: Απομάκρυνση Λιακόπουλου και απολογία Ζέρβα για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς

Και οι δύο επικαφελής των παρατάξεων «Θεσσαλονίκη Μαζί» και «Η Θεσσαλονίκη είναι το Μέλλον», Κατερίνα Νοτοπούλου και Γιώργος Ορφανός αντιστοίχως, θεωρούν αυτονόητη την απομάκρυνση του αντιδημάρχου Στέλιου Λιακόπουλου, ο οποίος εμβολιάστηκε παράτυπα εκτός σειράς τον περασμένο Ιανουάριο.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Ορφανός, δήλωσε ότι «είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει την ίδια πολιτική με αυτήν που ακολούθησε στις δύο προηγούμενες περιπτώσεις, αν θέλει να είναι συνεπής με τον εαυτό του. Αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να απομακρύνει τον κ. Λιακόπουλο από τη θέση του αντιδημάρχου, διότι αυτό έκανε με τον κ. Τσαβλή και την κ. Ακριτίδου από τους οποίους αφαίρεσε ό,τι αξίωμα είχαν».

Ήδη από τον Μάρτιο υπήρχαν καταγγελίες  ότι και άλλα στελέχη του δήμου Θεσσαλονίκης, πλην των δύο που είχαν απομακρυνθεί από τα αξιώματά τους, είχαν εμβολιαστεί παράτυπα και εκτός σειράς.

Ωστόσο, η τότε διοίκηση, με αντιδήμαρχο τον Χάρη Αηδονόπουλου το είχε ουσιαστικά διαψεύσει.

Ο κ. Λιακόπουλος πιεζόμενος από τον τέως πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Δρόσο Τσαβλή, παραδέχθηκε ότι έβαλε το όνομά του στη λίστα με τους εργαζόμενους στο «Βοήθεια στο Σπίτι» προκειμένου να εμβολιαστεί.

«Εμείς από την αρχή είχαμε ζητήσει να χυθεί φως παντού. Επίσης, δεν μπορούν να υπάρχουν δύο μέτρα και δύο σταθμά. Άλλη αντιμετώπιση για τους εμβολιασμούς του κ. Τσαβλή και της κ. Ακριτίδου και άλλη γι’ αυτόν του κ. Λιακόπουλου. Εάν υπήρξε και στην περίπτωση του κ. Λιακόπουλου εμβολιασμός εκτός σειράς, που όπως φαίνεται υπήρξε, τότε ο δήμαρχος θα πρέπει να ακολουθήσει ακριβώς το ίδιο, όπως και στις προηγούμενες περιπτώσεις. Επίσης, ο κ. Ζέρβας θα πρέπει να απολογηθεί για το γεγονός ότι οι μισοί του αντιδήμαρχοι εμβολιάστηκαν εκτός σειράς κι αυτό βαραίνει και τον ίδιο» αναφέρει η κ. Νοτοπούλου  ζητώντας από τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Ζερβά να απολογηθεί για τους εκτός σειράς εμβολιασμούς των στελεχών της διοίκησής του.

 

No Comments Yet

Comments are closed