ΟΝΝΕΔ για στεγαστική πολιτική ΝΔ: Επτά άξονες στη Στεγαστική πολιτική για τη γενιά μας!

από Team MyPortal.gr
sms

“Μία δέσμη μέτρων στήριξης που απαντούν σε υπαρκτά προβλήματα των νέων ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από το βήμα της 86ης ΔΕΘ. Συγκεκριμένα εγκαινιάζεται ένα πρόγραμμα φθηνής στέγης με τίτλο «Σπίτι μου», το οποίο προβλέπει χαμηλότοκα στεγαστικά δάνεια για αγορά πρώτης κατοικίας, για νέους και νέα ζευγάρια”. Αυτά αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΟΝΝΕΔ, η οποία συγκεντρώνει σε 7 άξονες τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη στην 86η ΔΕΘ.

“Ταυτόχρονα, ως κίνητρο σε ιδιοκτήτες κλειστών ακινήτων, θα δοθεί κρατική επιδότηση για να τα ανακαινίσουν, με την υποχρέωση, όμως, να τα ενοικιάσουν σε μακροχρόνιες μισθώσεις. Ωφελούμενοι θα είναι νέοι και νέα ζευγάρια που θα κατοικήσουν σε ανακαινισμένα σπίτια. Επιπλέον, θεσμοθετείται πρόγραμμα αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του Δημοσίου, με κοινωνική αντιπαροχή. Το κράτος θα προσφέρει αδρανή περιουσιακά του στοιχεία με χαμηλό ενοίκιο σε νέους μισθωτές.

Επιπλέον, προκειμένου να αυξηθεί η ιδιοκατοίκηση και να ανακαινιστούν τα παλαιότερα σπίτια, δημιουργείται το πρόγραμμα «Εξοικονομώ και Ανακαινίζω» το οποίο προβλέπει επιδοτήσεις για ενεργειακές παρεμβάσεις σε ιδιοκατοικούμενες κατοικίες και παρεμβάσεις ανακαίνισης, για νέους 18 -39 ετών”, αναφέρει η ανακοίνωση.

Η ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ συνεχίζει: “Πρόκειται για μια σειρά από μέτρα τα οποία δίνουν τη δυνατότητα στους νέους να αποκτήσουν το δικό τους σπίτι ή να μισθώσουν σε χαμηλότερο ενοίκιο μια κατοικία. Επιπλέον, η στατηγική κοινωνικής στέγασης που προανήγγειλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει τους φοιτητές μας.

Η ανέγερση νέων και σύγχρονων φοιτητικών εστιών σε 5 Πανεπιστήμια της χώρας και η αύξηση κατά 50% του φοιτητικού στεγαστικού επιδόματος που προανήγγελε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποτελούν μέτρα τα οποία δίνουν μια πραγματική ανάσα στους φοιτητές και τις οικογένειές τους”.

Δείτε παρακάτω 7 άξονες πολιτικής της Κυβέρνησης για τη στέγαση των νέων από την ΟΝΝΕΔ: