Ολυμπιακοί αγώνες 2022- Μια διαφορετική τελετή Αφής της Φλόγας προκάλεσε η πανδημία

από Team MyPortal.gr
sms

Σε μια διαφορετική τελετή Αφής της Φλόγας, για τους επικείμενους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022 στο Πεκίνο υποχρεώνει ο κορωνοϊός την ολυμπιακή οικογένεια, αφού η παραδοσιακή τελετή το πρωί της Δευτέρας στην Αρχαία Ολυμπία θα διεξαχθεί χωρίς την παρουσία θεατών.

Πολύ περιορισμένη θα είναι η παρουσία και των επισήμων, ενώ δεν πρόκειται να γίνει ούτε η συνήθης λαμπαδηδρομία ανά την Ελλάδα. Η Ολυμπιακή Φλόγα για τους Αγώνες του προσεχούς Φεβρουαρίου θα έρθει αυθημερόν στην Αθήνα και την Τρίτη πρόκειται να παραδοθεί στους διοργανωτές του Πεκίνο 2022 στην εκδήλωση που θα γίνει με όλες τις τιμές στο Παναθηναϊκό Στάδιο.

Η τελετή Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας προγραμματίζεται να αρχίσει στις 11.30 το πρωί, και θα διεξαχθεί παρουσία της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Την Κυριακή, παραμονή της τελετής, διεξήχθη η γενική πρόβα που έχει ιδιαίτερη σημασία σε κάθε Αφή Ολυμπιακής Φλόγας, καθώς η φλόγα που ανάβει τότε διατηρείται αν – ο μη γένοιτο – την ημέρα της τελετής δεν υπάρχει επαρκής ηλιοφάνεια για την κανονική Αφή.

Όλα πήγαν καλά στην πρόβα τζενεράλε, και η πρόγνωση του καιρού είναι πολύ θετική και για την τελετή της Δευτέρας.

Η Αρχαία Ολυμπία πάντως είναι κανονικά στους ρυθμούς της τελετής, στολισμένη και ηλιόλουστη παρά την περιορισμένη προσέλευση σε σχέση με άλλες φορές. Σημαντική βεβαίως είναι η παρουσία κινεζικών μέσων ενημέρωσης.

Επίσης την Κυριακή υπεγράφη στην Αρχαία Ολυμπία η καθιερωμένη πια διακήρυξη της Ολυμπιακής Εκεχειρίας, αναδεικνύοντας για άλλη μια φορά το ρόλο των Ολυμπιακών Αγώνων ως σύμβολο ειρήνης και ενότητας.

Τη δήλωση συνυπέγραψαν ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής Τόμας Μπαχ και η κα Σακελλαροπούλου, αλλά και άλλες εξέχουσες προσωπικότητες, όπως ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας Ισίδωρος Κούβελος, ο πρώην πρωθυπουργός και Πρόεδρος του Διεθνούς Κέντρου Ολυμπιακής Εκεχειρίας Γιώργος Παπανδρέου, η πρώην υπουργός Φάνη Πετραλιά, ο Α’ Αντιπρόεδρος της ΕΟΕ Στέλιος Αγγελούδης και ο Γενικός Γραμματέας Μανώλης Κολυμπάδης, και οι δήμαρχοι της Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος, της Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης και της Σπάρτης Πέτρος Δούκας.

Δείτε το live εδώ: https://www.youtube.com/watch?v=IqbuvHNyF3o