Οικονόμου: «Το πρόστιμο είναι ένα αντίτιμο υγείας για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας»

από Team MyPortal.gr
sms

Για την πορεία της πανδημίας, τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και την πολιτική αντιπαράθεση για τα όσα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό και εξειδικεύτηκαν σήμερα από τον υπουργό Υγείας, αναμένεται να τοποθετηθεί μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως είπε κατά την εισαγωγική του τοποθέτηση, στόχος δεν είναι να πληρώνουν πρόστιμο οι πολίτες αλλά να θωρακιστούν και συγκεκριμένα αυτοί που το έχουν περισσότερο ανάγκη. «Το πρόστιμο είναι ένα αντίτιμο υγείας για την ενίσχυση του εθνικού συστήματος υγείας», είπε ο κ. Οικονόμου και συμπλήρωσε πως το ποσό των 100 ευρώ επιλέχθηκε έτσι ώστε το μέτρο να αποκτήσει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Παράλληλα ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως η υποχρεωτικότητα είναι η έσχατη ώθηση προς τους άνω των 60 να λάβουν την σωστή απόφαση και να εμβολιαστούν.

Στην συνέχεια χαρακτήρισε ενθαρρυντικό πως 30 ώρες μετά τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού είχαμε 25.000 ραντεβού πρώτης δόσης από τους άνω των 60 ετών, κάτι που συνιστά υπερδεκαπλασιασμό των ραντεβού που κλείνονταν μέχρι πρότινος.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Οικονόμου σημείωσε πως ακόμα και εντός εβδομάδας θα έχουν ληφθεί οι αποφάσεις προκειμένου η τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου να γίνεται στους τέσσερις μήνες.