Οικονόμου: “Ναι” της Κυβέρνησης στο αίτημα Ανδρουλάκη για σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας και ενδεχόμενο αίτημα για εξεταστική

από Team MyPortal.gr
sms

Θετικά απαντάει η κυβέρνηση σε ενδεχόμενο αίτημα για σύγκλιση εξεταστικής επιτροπής και εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής, μέσω του κυβερνητκού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου.

“Αμέσως μόλις περιήλθε σε γνώση του Πρωθυπουργού η περίπτωση νόμιμης επισύνδεσης, κατόπιν και εγκρίσεως εισαγγελικής αρχής, για τον κ. Ανδρουλάκη, η Κυβέρνηση επεδίωξε δια του κ. Γεραπετρίτη να τον ενημέρωσει πλήρως, αλλά ο κ. Ανδρουλάκης επέλεξε να μην ανταποκριθεί”, αναφέρει ο Κυβερνητικός εκπρόσωπος.

“Σύμφωνα διαρροές του ΠΑΣΟΚ, ζητείται η εκ νέου σύγκληση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής. Η Κυβέρνηση απαντά θετικά στο αίτημα αυτό, ελπίζοντας αυτή τη φορά να ανταποκριθεί και ο κ. Ανδρουλάκης, να παραστεί προσωπικά, προκειμένου να ενημερωθεί και να πάρει απαντήσεις για όλα τα σχετικά με τη νόμιμη επισύνδεση που τον αφορά, απαντήσεις που δεν θα αφήνουν περιθώριο για αυθαίρετα συμπεράσματα και συνωμοσιολογία”, προσθέτει ο κ. Οικονόμου.

“Σχετικά με το αίτημα για τη συγκρότηση εξεταστικής, με δεδομένο ότι η Κυβέρνηση επιδιώκει την απόλυτη αποσαφήνιση των συγκεκριμένων ζητημάτων διαχρονικά και με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν όλες οι αναγκαίες διαδικασίες εμπιστευτικότητας, εφόσον κατατεθεί ένα τέτοιο αίτημα η Κυβέρνηση θα ανταποκριθεί θετικά”, τονίζει.