Οικονόμου: Ο κ. Τσίπρας τσάκισε μεσαία τάξη και επιχειρηματικότητα

από Team MyPortal.gr
sms

Ψέματα και αερολογίες χαρακτηρίζει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου τις δηλώσεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, κατά τη συνάντησή του με εκπροσώπους της ΕΣΕΕ και της ΓΣΕΒΕΕ.

Όπως σημειώνει ο κ. Οικονόμου, κατ’ ομολογία των υπουργών του, ο κ. Τσίπρας τσάκισε τη μεσαία τάξη και τη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και τώρα επιχειρεί να εμφανιστεί ως υποστηρικτής της.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρεται στα στοιχεία, τα οποία χαρακτηρίζει αποστομωτικά, σύμφωνα με τα οποία, από το 2020 μέχρι και το τέλος του 2022 θα έχουν διατεθεί για τη στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και των εργαζομένων σε αυτές 33 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ, το Ταμείο Ανάκαμψης και τον Τακτικό Προϋπολογισμό.

«Μέσα σε ένα δυσχερέστατο διεθνές περιβάλλον, έχουμε θέσει ως προτεραιότητα την ελληνική επιχειρηματικότητα, τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας και της κοινωνίας μας», τονίζει ο κ. Οικονόμου.

Μάλιστα, σε υστερόγραφό του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρει «Θα βοηθούσε ενδεχομένως την προετοιμασία του κ. Τσίπρα για τη ΔΕΘ μια αίτηση κατάθεσης επισήμων εγγράφων και στοιχείων στα αρμόδια Υπουργεία».