Οι ζυμώσεις στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, το νέο πρόσωπο για την θέση του επιτρόπου, τα προβλήματα ύδρευσης στον Δήμο Λαγκαδά, η νέα διοίκηση του ΤΕΕ/τΚΜ και η επόμενη μέρα στην Περιφέρεια  

από Team MyPortal.gr
sms
Γράφει ο “Φωτογράφος” 

Σας είχα πει ότι θα επανέλθω δριμύτερος σχετικά με τις νεοδημοκράτικες ζυμώσεις και συναντήσεις που γίνονται για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.  Οργασμός συναντήσεων και “συμφωνιών” μαθαίνω λοιπόν πως πραγματοποιείται για το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης με φόντο τις επικείμενες εκλογές (δεν θα ηρεμήσουμε ποτέ απο τις εκλογές) οι οποίες θα γίνουν κάποια στιγμή στο τέλος του έτους (αν δεν πάρει πάλι ακόμα μια παράταση η εκλογική διαδικασία) . Έμαθα πως ο πρώην αντιδήμαρχος καθαριότητας Κώστας Ιακώβου , που όπως λένε οι πολίτες του Δήμου Θεσσαλονίκης άφησε καταπληκτικό έργο στην καθαριότητα της πόλης, θα κατέβει κάτω από τον Κλεόβουλο Θεοτόκη νυν Γενικού Γραμματέα του ΕΕΘ, ο οποίος θα ηγείται του σχήματος. Βέβαια το ερώτημα είναι ποιοι άλλοι θα είναι μαζί τους στο σχήμα καθώς μαθαίνω η μια πόρτα διαδέχεται την άλλη. Μέχρι στιγμής έμαθα έκαναν πολλές συναντήσεις αλλα τα πράγματα είναι δύσκολα για συνεργασίες.  Υποθέτω πως αυτός είναι ο λόγος που ζητάει ο πρώην αντιδήμαρχος τα αποσπάσματα  του δημοτικού συμβουλίου με τις ομιλίες του από την Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης.. Για να θυμίζει τα έργα και τις ημέρες της αντιδημαρχίας του και να δείξει τα ποιοτικά του χαρακτηριστικά..  Βέβαια ένα πουλάκι μου είπε πώς είναι δυνατόν να συνεργαστούν δύο άνθρωποι που ο ένας έβριζε τον άλλον πριν καιρό; Του απάντησα αυτά είναι φήμες , εγώ δεν ξέρω τίποτα σχετικά με το θέμα..
Από την άλλη πλευρά μαθαίνω ξεκίνησε και ο Θάνος Κουλουτμπάνης, νυν Γ’ αντιπρόεδρος του ΕΕΘ,  τον δύσκολο αγώνα να φτιάξει ψηφοδέλτιο για να κατέβει ως επικεφαλής.. Απ’ όσο μαθαίνω προσεγγίζουν και πέφτουν μπροστά στα ίδια πρόσωπα με τον Κλεόβουλο Θεοτόκη.. Πληροφορούμαι πως λόγο της νέας του επαγγελματικής ιδιότητας προσπαθεί να μαζέψει τους ασφαλιστές .. Βέβαια εκεί καιροφυλαχτεί ο έμπειρος Μερελής όπως μου λένε..
-Παράλληλα,  έχουμε και την φαινομενική υπαναχώρηση του Θόδωρου Πανταλέον από την διεκδίκηση της κούρσας του προέδρου του ΕΕΘ , όπως με πληροφόρησαν ,ο οποίος στηριζόταν έως σήμερα από τον βετεράνο και έμπειρο στις εκλογικές διαδικασίες στο ΕΕΘ Λευτέρη Γεωργιάδη.. Οι λόγοι υπαναχώρησης δεν έμαθα ποιοι είναι ακόμα και φυσικά αν ισχύει ως πληροφορία..είμαι σίγουρος πάντως πως ο Λευτέρης Γεωργιάδης ήδη έχει την λύση έτοιμη..
-Μέσα σε όλα τα παραπάνω πρόσωπα άκουσα πως κινούνται παρασκηνιακά ακόμα 2 ονόματα, για τα οποία υποσχέθηκα να μην τα αποκαλύψω μέχρι να μου δοθεί το πράσινο φως.. Η μια είναι γυναίκα προερχόμενη από την κεντροδεξία και αυτή, έμπειρη στις εκλογικές διαδικασίες η οποία φαίνεται να έχει μέχρι στιγμής θετική απήχηση και ενδείξεις για αυτόνομη κάθοδο. Το άλλο πρόσωπο νέο , άφθαρτο πολιτικά , πετυχημένο για το μικρό της ηλικίας του στην δουλειά του.. και αυτός προερχόμενος από την κεντροδεξιά.. Για να δούμε τι θα γίνει με και με αυτούς..
Φυσικά μέσα σε όλα αυτά που συμβαίνουν με τους κεντροδεξιούς υποψηφίους και με την ονοματολογία για την κατάρτιση των ψηφοδελτίων στο ΕΕΘ  λόγω της κατάστασης που επικρατεί , με πληροφόρησαν πως σκέφτεται σοβαρά να ξανακατέβει ο Μιχάλης Ζορπίδης.. Με σκοπό να ενώσει και να δώσει λύση στα πολλά εν δυνάμει ψηφοδέλτια που προκύπτουν..
-Να θυμήσουμε πως όλοι οι προαναφερόμενοι προέρχονται από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας , μερικοί μάλιστα εξ αυτών είχαν στο παρελθόν και θέσεις στο κόμμα.. Το θέμα είναι να πρυτανεύσει η λογική και όχι η προσωπική φιλοδοξία του καθενός..
-Μεγάλο πρόβλημα με το δίκτυο ύδρευσης και την ακαταλληλότητα του πόσιμου νερού έμαθα πως προέκυψε σε ένα χωριό στον Δήμο Λαγκαδά.. Μάλιστα το συγκεκριμένο θέμα πήρε και δημοσιότητα.. Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που οι κάτοικοι του Δήμου Λαγκαδά ταλαιπωρούνται όπως μαθαίνω απο το θέμα της ύδρευσης..
– Δυναμικά στα νέα του καθήκοντα μπήκε ο νέος ΥΜΑΘ προσπαθώντας να επανεκινήσει το υφυπουργείο ξεκινώντας άμεσα ενημέρωση απο τους εποπτευόμενους φορείς.. Η κατεύθυνση για τον προσανατολισμό δόθηκε ήδη απο την εκδήλωση παράδοσης – παραλαβής , με τον Κώστα Γκιουλέκα να δίνει τον νέο άξονα και την φιλοσοφία που θα ακολουθηθεί..
-Πάντως την ημέρα της παραλαβής απο τον Κώστα Γκιουλέκα των νέων του καθηκόντων ως υφυπουργός , η παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Θόδωρου Λιβάνιου ήταν κομβική και σημειολογική  καθώς συνδύαστηκε και με τις 2 συναντήσεις που είχε , με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη. Πέρα απο το επίσημο δελτίο τυπου για τα θέματα της συνάντησης έμαθα έγιναν συζητήσεις και για άλλα ενδιαφέροντα θέματα που αφορούν την κάθε μια πλευρά τόσο του δημάρχου όσο και του περιφερειάρχη..
-Στις 10/7 θα έχουμε το νέο διοικητικό σχήμα στο ΤΕΕ/ΤΚΜ , με νέα πρόσωπα και με νέα ατζέντα ανάπτυξης και εξωστρέφειας του φορέα , ο οποίος όπως μου λένε φίλοι μηχανικοί τα τελευταία χρόνια το ΤΕΕ/ΤΚΜ είχε γίνει η χαρά των εκδηλώσεων και του catering και απο ουσιαστικές και γόνιμες προτάσεις όχι και τόσο καλά.. προφανώς ήρθε η ώρα για επανεκκίνηση..
-Αλλαγές μαθαίνω θα γίνουν στον διαγωνισμό που πρόκειται να προκηρυχθεί για τις διοικήσεις των οργανισμών απο την νέα ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών..
-Άνοιξε η όρεξη μαθαίνω σε πολλά πρόσωπα στην ΠΚΜ για την επόμενη ημέρα αν φύγει ο Τζιτζικώστας για επίτροπος. Αναμένεται κανονική σφαγή μαθαίνω και φυσικά θα επανέλθουμε στον επόμενο φωτογράφο με ανάλυση..
-Ένας φίλος από τα παλιά , θαμώνας σε καθημερινή βάση της πλατείας Κολωνακίου  , μου είπε πως για την θέση του επιτρόπου μην αποκλείεις να είναι και γυναίκα η επιλογή ή πρόσωπο τεχνοκράτης.. όταν προσπάθησα να μάθω λεπτομέρειες μου είπε θα μάθεις σύντομα τα ονόματα..
-Το μόνο πάντως που κατάφερα να μάθω απο τον ίδιο φίλο είναι για Τις εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ και για το αν θα γίνουν εσωκομματικές εκλογές..  , μου είπε κράτα τρία ονόματα για την επόμενη μέρα της κάλπης.. Χριστοδουλάκης , Δούκας , Γερουλάνος.. Ραντεβού τον Σεπτέμβρη.. Για να δούμε αν θα πέσει μέσα ..
Αυτά τα ολίγα για σήμερα.. καλή συνέχεια