Οι τρεις καλύτεροι covid-free τουριστικοί προορισμοί στην Ελλάδα

Τα παρακάτω μέρη, αν και παραμένουν άγνωστα στους περισσότερους τουρίστες, αποτελούν θαυμάσιους καλοκαιρινούς προορισμούς, για όσους είναι λάτρεις της φύσης και της ηρεμίας.

Οι επισκέπτες στην Ελλάδα έμεναν πάντα έκπληκτοι από το άγριο μεσογειακό τοπίο που αποτελείται από εκπληκτικά καταγάλανα νερά, χρυσές παραλίες και εκπληκτικά πράσινα τοπία. Βέβαια, αυτή η μικρή αλλά υπέροχη γη κρύβει πολλά μυστικά μέρη.

Είναι αλήθεια πως οι περισσότεροι από τους επισκέπτες σίγουρα γνωρίζουν τα νησιά της Σαντορίνης, της Μυκόνου, της Κέρκυρας και της Ρόδου. Ωστόσο, πολύ λίγοι είναι αυτοί που γνωρίζουν την αφθονία των κρυφών προορισμών που προσφέρουν μια μοναδική παραδοσιακή ελληνική εμπειρία.

Από κρυμμένες παραλίες έως ολόκληρα νησιά, η Ελλάδα διαθέτει ένα ευρύ φάσμα επιλογών για όσους αναζητούν ηρεμία και γαλήνη, χωρίς ιδιαίτερη πολυκοσμία κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών τους διακοπών.

Ακολουθούν μερικές από  τις ατελείωτες επιλογές:

Ραβδούχα, Κρήτη

Το κρητικό χωριό Ραβδούχα είναι, σύμφωνα με πολλούς, ένα από τα πιο γραφικά μέρη της μοναχικής χερσονήσου του Ροδοπού. Βρίσκεται στο δυτικό τμήμα του νησιού, περίπου 20χλμ. από την πόλη των Χανίων.

Η Ραβδούχα είναι ένα μικρό, όμορφο χωριό, που δεν ξεπερνά τους 130 κατοίκους. Βρίσκεται σε αρκετά υπερυψωμένη θέση, στην κορυφή ενός λόφου, από όπου μπορείτε να θαυμάσετε τη φανταστική θέα στον Κόλπο της Κισσάμου. Παράλληλα, σε απόσταση αναπνοής υπάρχουν εξαιρετικές παραλίες.

Το χωριό εξακολουθεί να μην αποτελεί διάσημο προορισμό για τον μαζικό τουρισμό, πράγμα που προσδίδει στην περιοχή ένα άγγιγμα γαλήνης και ηρεμίας.

 

Λειψοί, Δωδεκάνησα.

Το νησί των Λειψών (ή Λειψοί) είναι ένα μικροσκοπικό και απομονωμένο νησί των Δωδεκανήσων.

Σίγουρα, αποτελεί έναν ιδανικό προορισμό του Αιγαίου για όσους επιθυμούν να ξεφύγουν από το άγχος και τη ρουτίνα της καθημερινότητας. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει απευθείας καθημερινή σύνδεση μέσω της ηπειρωτικής Ελλάδας, οι κοντινότερες επιλογές για να φτάσετε εκεί θα ήταν από άλλα νησιά των Δωδεκανήσων όπως η Λέρος, η Πάτμος, η Ρόδος, η Κάλυμνος και η Κως.

Τα αυτοκίνητα και οι ασφαλτοστρωμένοι δρόμοι είναι κάτι που δεν θα συναντήσεις αρκετά στους Λειψούς, επομένως το μεγαλύτερο μέρος της δράσης πραγματοποιείται «με τα πόδια» . Ένα μικρό, γραφικό λιμανάκι και διάφορες ταβέρνες πλαισιώνουν το κέντρο του νησιού. Τη νύχτα, η χώρα του νησιού μετατρέπεται σε μέρος συνάντησης τουριστών και ντόπιων,  όπου όλοι απολαμβάνουν το ποτό τους με την συνοδεία ζωντανής μουσικής.

Αλύπα, Μάνη

Η Αλύπα είναι ένας μικρός οικισμός στη Μάνη, στη νότια Ελλάδα. Η περιοχή φημίζεται για το φυσικό της περιβάλλον, κυρίως για τις γαλαζοπράσινες, κρυστάλλινες παραλίες, που μαγεύουν όποιον τις επισκεφθεί.

Η περιοχή της Αλύπας είναι κυριολεκτικά κρυμμένη ανάμεσα στα μεγαλοπρεπή ορεινά χωριά της Λακωνικής Μάνης. Η άγρια ​​ομορφιά της φύσης, τα πολύχρωμα τοπία, οι τραχιές πέτρες και τα γαλαζοπράσινα νερά είναι τα συστατικά που συνθέτουν την απόλυτη εμπειρία διακοπών για κάθε επισκέπτη.

Πηγές φωτογραφιών: https://www.elizabethestateagency.com/gr/paralies/ravdouxa/

https://www.ferryhopper.com/el/destinations/leipsoi

ΑΛΥΠΑ

No Comments Yet

Comments are closed