Γκ. Μαγιορκίνης: Οι πολίτες να κάνουν το εμβόλιο της γρίπης – Τα κρούσματα κορoνοϊού βρίσκονται σε ύφεση

από Team MyPortal.gr
sms

Οεπίκουρος καθηγητής επιδημιολογίας, Γκίκας Μαγιορκίνης μίλησε στην ΕΡΤ για την κατάσταση που διαμορφώνεται με τα κρούσματα κορονοϊού και γρίπης.

«Τα επιδημιολογικά στοιχεία δείχνουν ότι μάλλον έχουμε περάσει κατά πάσα πιθανότητα την κορύφωση και είμαστε σε μία πτωτική τάση. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε σε μία επιπέδωση, σε ένα υψηλό επίπεδο σε σχέση με τον Σεπτέμβριο. Στη γρίπη λογικά δεν θα δούμε επιπέδωση και θα ξεκινήσει κάποια στιγμή η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει», τόνισε ο κ. Μαγιορκίνης στην ΕΡΤ.

Σε ό,τι αφορά την πανδημία του κορονοϊού βρισκόμαστε σε μια επιπέδωση των κρουσμάτων.

Στη γρίπη δεν θα δούμε επιπέδωση, θα ξεκινήσει η κάθοδος, αν έχει ήδη ξεκινήσει μέχρι τέλος Φεβρουαρίου θα έχει ολοκληρωθεί. Δηλαδή πιο νωρίς από ότι το περιμέναμε.

Ο Γ. Μαγιορκίνης μίλησε στην εκπομπή (Δύο στη Μία) στην ΕΡΤ1 και για τα οφέλη του εμβολιασμού λέγοντας ότι τα εμβόλια και της γρίπης και του κορονοιού είναι δοκιμασμένα και δεν έχουμε δει παρενέργειες, συνεπώς οι πολίτες καλό είναι να εμβολιαστούν.

Σε ότι αφορά τις μεταλλάξεις εμφανίστηκε καθησυχαστικός τονίζοντας ότι δεν είδαμε κάτι με την μετάλλαξη Κένταυρος. Δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για την Κράκεν, όμως στις χώρες που επικράτησε το σύστημα υγείας δεν έδειξε να πιέζεται.

Κλείνοντας ο καθηγητής εκτίμησε πως όσα συμβαίνουν στην Κίνα δεν θα μας επηρεάσουν εδώ.