Οι δύο γυναίκες υποψήφιες δήμαρχοι Θεσσαλονίκης, οι υποψήφιοι στους περιφερειακούς Δήμους και η αλλαγή στη ΝΔ Θεσσαλονίκης

Γράφει ο «Φωτογράφος»

 

 • Άνοιξε η εστίαση, άνοιξε και η καρδιά μας με τα πρώτα τραπέζια να είναι γεμάτα σε Αριστοτέλους, παραλία αλλά και σε εστιατόρια και καφέ σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης.  Έτσι μου λένε οι φίλοι μου στη Θεσσαλονίκη, όπως μου λένε φυσικά και τα παραπολιτικά της πόλης. Όπως και τα μαχαιρώματα καθώς στον αέρα κάποιοι μυρίζουν προεκλογικό άρωμα τόσο σε επίπεδο εθνικών εκλογών όσο και λόγω ζυμώσεων για τις αυτοδιοικητικές.
 •  Πολλοί περιμένουν την ψήφιση του νέου εκλογικού νόμου για να δουν την στρατηγική τους. Για τον Δήμο Θεσσαλονίκης δύο κεντρικά στελέχη του, θέλουν να κατέβουν στις εθνικές εκλογές . Ο ένας με την Νέα Δημοκρατία ο άλλος με το ΚΙΝΑΛ. Ένας-ένας ξεκινάει και κάνει την στρατηγική του..
 • Φυσικά δεν είναι μόνο η στρατηγική που κάνει ο κάθε ένας αλλά και η προσωπική ατζέντα. Με αποτέλεσμα να εκθέτουν πρόσωπα και να κάνουν λάθη απέναντι σε πολύ γνωστά πρόσωπα της πόλης. Ένας εξ αυτών μαθαίνω καθημερινά κάνει μεγάλα λάθη (για αυτόν ρουσφέτια)  με αντάλλαγμα ψήφους στις επικείμενες εκλογές -όπου και αν ονειρεύεται να κατέβει. Που να ήξερε όμως ότι οι συνομιλητές του μιλάνε για όσα κάνει και μάλιστα τα λένε ψηλά.   Παρακαλάει να γίνει αντιδήμαρχος και κάνει και λίστες με σταυρουλάκια. Αλήθεια ο Ζέρβας και οι συνεργάτες του  τι άποψη έχουν για όλα αυτά; Θα τον κάνει αντιδήμαρχο;  Για να σας βοηθήσω δεν έχει εκλεγεί με την παράταξη Ζέρβα στις εκλογές.
 • Μιας και είπαμε για εκλογές , στο επιτελείο του Δημάρχου ήδη βλέπουν πρόσωπα και γίνονται οι πρώτες προσεγγίσεις για να κατέβουν στο ψηφοδέλτιο καθώς θέλουν να προλάβουν την γυναίκα υποψήφια δήμαρχο. Φυσικά απο την παλιά του παράταξη ούτε λόγος για μερικούς που είναι εκτός λίστας και έχουν συμπλεύσει με τον Δρόσο Τσαβλή. Το ερώτημα εδώ είναι τι θα γίνει με τους σημερινούς δημοτικούς συμβούλους και αν θα επιλέξει να τους βάλει όλους στο ψηφοδέλτιο. Ίδωμεν…
 • Ήδη στα πολιτικά τραπέζια και στην πιάτσα ακούγονται δύο ονόματα γυναικών για την θέση της Δημάρχου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα για τη μια λένε πως αν προχωρήσει είναι πιθανό να έχουμε την πρώτη γυναίκα δήμαρχο στην πόλη.
 • Αληθεύει ότι στον Δήμο Θεσσαλονίκης οι επιλογές προσώπων για τις θέσεις προϊσταμένων γίνονται από έναν υπηρεσιακό, που είναι πλέον στον στενό πυρήνα του επιτελείου του Δημάρχου ;
 • Όλο το τελευταίο διάστημα ακούγαμε για  τους παράνομους εμβολιασμούς. Θα μας πουν όμως και την λίστα των αρνητών που δεν θέλουν να εμβολιαστούν και βρίσκουν συνέχεια δικαιολογίες; Ονόματα λίαν συντόμως..
 • Στον Δήμο Καλαμαριάς ορίστηκε νέος πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου μπας και μπει μια τάξη μετά από σειρά Βατερλό. Από την παράταξη Δαρδαμανέλη, η οποία φαίνεται ότι δεν έχει πάγκο.
 • Πρωτοβουλίες για τον Δήμο Καλαμαριάς, αναπτύσσει εσχάτως ένας αντιδήμαρχος που βλέπει τον εαυτό του να ηγείται και ο Γκολιδάκης  που είχε κατέβει και στις εθνικές εκλογές και δεν πήγε άσχημα.  Όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά, άλλωστε τα διαλαλούν οι άνθρωποι τους.  Δύσκολο το πάζλ στην κεντροδεξιά καθώς και ένας παλαιότερος κομματικός της Νέας Δημοκρατίας εσχάτως κάνει κάποιες κινήσεις. Όλοι βλέπουν κενό και θέλουν να μπουν στο παιχνίδι.
 • Από την κεντροαριστερά (ΚΙΝΑΛ) μαθαίνω μετά την ανακοίνωση του Χρήστου Βάρδα , ακούστηκε το όνομα της Χρύσας Αράπογλου , η οποία ξεκίνησε την πολιτική της καριέρα απο τον Δήμο Καλαμαριάς πριν πολλά χρόνια. Θεατής σε όλα αυτά ο Μπακογλίδης. Πάντως ακούω για έρευνες που γίνονται και δείχνουν με τα σημερινά δεδομένα δίπολα Δαρδαμανέλη-Βάρδα.
 • Στον Δήμο Δέλτα ο σημερινός Δήμαρχος Ιωαννίδης θα έχει πολύ δύσκολο έργο επανεκλογής, αφού χάνει πόντους συνέχεια από την καθημερινότητα. Επικρατέστερος ένας δυνατός παράγοντας της περιοχής με μεγάλη διείσδυση στην κεντροδεξιά. Φυσικά δεν αναφέρομαι στον Μίμη Φωτόπουλο, ο οποίος δύσκολα να κατέβει πάλι.
 • Στον Δήμο Θερμαϊκού ενισχυμένος ο Γιώργος Τσαμασλής από την αντιμετώπιση των καθημερινών θεμάτων. Δημοσκόπηση του δίνει τεράστιο ποσοστό δημοφιλίας.
 • Στο Δήμο Ωραιοκάστρου μου λένε ότι ακούγεται έντονα το όνομα του αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης Σωτήρη Μπάτου να είναι υποψήφιος Δήμαρχος . Σοβαρή επιλογή με μεγάλη δυναμική στα χωριά και στον παλιό δήμο Ωραιοκάστρου και λόγω του πατέρα του, Νίκου που διετέλεσε για πολλά χρόνια δήμαρχος στην περιοχή.
 • Στον Δήμο Ευόσμου ο Μανδιαλιανός θα έχει δύσκολο έργο στην επανεκλογή του. Τα πράγματα μου λένε δεν πηγαίνουν και τόσο καλά στην καθημερινότητα και στην συνεννόηση με τους συνεργάτες του. Ήδη ο Καμαρινός περιμένει στην γωνία ενώ εσχάτως ακούγεται και το όνομα του Μίλτου Τασούλη , ο οποίος ξέρει την αυτοδιοίκηση απέξω και ανακατωτά. Έχει διατελέσει και γενικός γραμματέας στον Δήμο Ευόσμου και σήμερα έχει την ίδια θέση στο δήμο Σερρών . Και εκεί αναμένουμε εξελίξεις..
 • Ποιο είναι το πολιτικό πρόσωπο της ΝΔ στη Θεσσαλονίκη που κινείται περισσότερο με δημόσιες παρεμβάσεις;  Η απάντηση απλή. Η πολιτευτής Αφροδίτη Λατινοπούλου. Κρατήστε το όνομά της. Καθημερινά κάνει επαφές, είναι ενεργή στα social media και έχει στοχευμένες τοποθετήσεις, ειδικά σε ένα ακροατήριο που το κόμμα το έχει ανάγκη.
 • Απο κει και πέρα ονόματα πολλά αλλα τίποτα ακόμα ουσιαστικό. Ακούγεται ο Δημήτρης Γαλαμάτης, αν και πλέον έχει κατασκηνώσει στην Αθήνα λόγω δουλειάς ,  ο Νικος Παπαιωάννου πρύτανης του ΑΠΘ ενώ οι κινήσεις της Μαρίας Σπυράκη θα εξαρτηθούν από το χρόνο των εκλογών…
 • Στην Διοικούσα Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας παρελθόν θα αποτελέσει το επόμενο διάστημα ο Τάσος Σπηλιόπουλος με το νέο πρόσωπο να είναι από την Βόρεια Ελλάδα και όχι απο την Θεσσαλονίκη. Ενώ για την ενοποιημένη ΝΟΔΕ (κεντρικού, ανατολικού, δυτικού τομέα) ακούγεται ο γιατρός Νίκος Λιακόπουλος.
 • Αυτά τα ολίγα για σήμερα .. Μην ξεκινήστε πάλι τα τηλέφωνα στα παιδιά ποιος είμαι Και που τα μαθαίνω .
 • Ραντεβού την επόμενη εβδομάδα
No Comments Yet

Comments are closed