Οι δεύτερες σκέψεις της Κατερίνας, ο χρόνος των εκλογών και το ΝΔκρατικό μοίρασμα της τράπουλας στην Α’ Θεσσαλονίκης

από Team MyPortal.gr
sms

Γράφουν οι “Απέναντι”

 

Πιστοί και σήμερα στο ραντεβού μας καταγράφουμε την -παρα-πολιτική επικαιρότητα όπως αυτή αποτυπώνεται σε δημόσιες και ιδιωτικές συζητήσεις. Τώρα, μάλιστα, που «μύρισε» εκλογές, ακούγονται τα πιο ωραία!

Σύννεφο για να …πέσουν αναζητούσαν πολιτευτές (αλλά και βουλευτές) της Νέας Δημοκρατίας μετά την ανακοίνωση της υποψηφιότητας της Μαρίας Σπυράκη στην Α’ Θεσσαλονίκης. Αν και ο κόσμος το χε τούμπανο και αυτή κρυφό καμάρι, πολλοί πίστευαν πως έστω και στο παραένα θα έμενε Βρυξέλλες και θα είχαν έναν «πονοκέφαλο» λιγότερο. Πάντως άνθρωποι του περιβάλλοντος της Μαρίας Σπυράκη διατείνονται πως η Μαρία Σπυράκη δεν θα ακολουθήσει παλαιοκομματικού τύπου προεκλογική εκστρατεία, αλλά θέλει να φέρει έναν ευρωπαϊκό αέρα στη νύμφη του Βορρά.

Πάντως η αγωνία των πολιτευτών (και κάποιων βουλευτών) είναι ο χρόνος διεξαγωγής των εθνικών εκλογών. Και αυτό γιατί, εάν οι κάλπες στηθούν μετά το Φεβρουάριο τόσο η Α’ Θεσσαλονίκης όσο και η Β’ Περιφέρεια κερδίζουν από μία επιπλέον έδρα. Βέβαια, στη Νέα Δημοκρατία ρωτούν τι θα κάνει και ο Κώστας Καραμανλής, αν δηλαδή, ο π. Πρωθυπουργός θα συμμετάσχει εκ νέου στο ψηφοδέλτιο.

Πολύ δυνατά «παίζει» στη Β’ Θεσσαλονίκης ο Θόδωρος Καράογλου. Μετά τις άκρως επιτυχημένες θεματικές εκδηλώσεις που διοργάνωσε σε Σίνδο, Σταυρό και Χαλκηδόνα με Μάκη Βορίδη, Βασίλη Κικίλια και Γιώργο Γεωργαντά φέρνει στη Θέρμη την Κυριακή τον Κωστή Χατζηδάκη για να συζητήσουν θέματα κοινωνικής πολιτικής. Και έπεται συνέχεια…

Στο ΣΥΡΙΖΑ ετοιμάζονται μεν για τις αυτοδιοικητικές εκλογές με το βλέμμα όμως στην εθνική κάλπη. Τη Δευτέρα διεξήχθη η τακτική Συνεδρίαση νομαρχιακής επιτροπής στη Θεσσαλονίκη με εισήγηση του Χρήστου Σπίρτζη. Η συζήτηση ήταν περισσότερο …φιλολογική καθώς παρουσιάστηκε μεν το πλάνο και η τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα, αλλά δεν έγινε καμία αναφορά σε ονόματα, δέκα μήνες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Και αυτό έχει διπλή ερμηνεία: Είτε δεν υπάρχει ενδιαφέρον, είτε δεν βρίσκουν τους κατάλληλους για τη συγκρότηση του προοδευτικού μετώπου που αναζητούν…

Εμείς πάντως δε βάζουμε το χέρι μας στη φωτιά πως ο κύκλος της Κατερίνας Νοτοπούλου στο δήμο Θεσσαλονίκης έχει κλείσει…

Ανεπίσημο …ντεμπούτο ως υποψήφιος δήμαρχος Καλαμαριάς έκανε ο Ματθαίος Αμπατζίδης. Με αφορμή την ονομαστική του εορτή κάλεσε για χαλαρή κουβέντα και κρασί το βράδυ του Σαββάτου τους πρώτους είκοσι υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού του σε γνωστό καφέ μπαρ της Ν. Κρήνης.