Ο βραβευμένος με Όσκαρ συνθέτης Alexandre Desplat στην TV100

από Team MyPortal.gr
sms

Για πρώτη φορά η Θεσσαλονίκη υποδέχεται τον παγκοσμίου βεληνεκούς συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής και μαέστρο Alexandre Desplat που θα διευθύνει την Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης σε δικά του έργα σε μια μοναδική συναυλία, η οποία θα ρίξει σήμερα Πέμπτη 20 Οκτωβρίου την αυλαία της φετινής διοργάνωσης των 57ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Λίγο πριν τη σημερινή συναυλία ο συνθέτης μίλησε στη Δημοτική Τηλεόραση Θεσσαλονίκης και τη Μαρία Δόικου, για την επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη, μοιράστηκε τις ιστορίες που άκουγε όταν ήταν μικρός από τους παππούδες του για τη μικρασιατική καταστροφή, την επιθετικότητα της Τουρκίας προς την Ελλάδα σήμερα, ενώ αποκάλυψε ποιό είναι το μουσικό θέμα που θα ακουστεί σε παγκόσμια πρώτη στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης ως φόρος τιμής στη Σμύρνη.

Η αποκλειστική τηλεοπτική συνέντευξη θα προβληθεί στην εκπομπή «Η ζωή το σαββατοκύριακο» της TV100, το Σάββατο 22 Οκτωβρίου στις 5 το απόγευμα.

O Ελληνικής καταγωγής από την πλευρά της μητέρας του πολυγραφότατος συνθέτης είναι δύο φορές βραβευμένος με Όσκαρ για τα soundtracks των ταινιών «Shape of Water» του Guillermo del Toro και «The Grand Budapest Hotel» του Wes Anderson και δέκα φορές υποψήφιος για Όσκαρ. Έχει έχει ήδη κερδίσει δύο Χρυσές Σφαίρες, δύο βραβεία Grammy, τρία βραβεία Baftas, τρία βραβεία Cesar και πολλές άλλες διακρίσεις και έχει καταξιωθεί ως ένας από τους πιο λαμπρούς συνθέτες των ημερών μας.

 

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ και απόσπασμα της συνέντευξης από τα «Γεγονότα στην TV100»:  Ο  Αλεξάντρ Ντεσπλά στη Θεσσαλονίκη