Ο Τσίπρας, ο Χουλιαράκης, η Μέρκελ και ο Σόιμπλε

από Team MyPortal.gr
sms

Τον Γιώργο Χουλιαράκη θέλει να έχει απέναντί του στο υπουργικό συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας. «Μην πω κάτι στα οικονομικά που δε στέκει», φέρεται να είπε ο ίδιος ο πρωθυπουργός στην τελευταία συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου και παρουσίασε  το περιβόητο ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του «Βηματοδότη» το περιστατικό συνέβηκε όταν στην αρχή της συνεδρίασης ο Τσίπρας έψαχνε να βρει τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου, αλλά δεν τον εύρισκε. Τότε θυμήθηκε τι του είχε πει η Ανγκελα Μέρκελ κατά την πρώτη του επίσκεψη ως πρωθυπουργός στη καγκελαρία του Βερολίνου. Αφού έγιναν λοιπόν τα καλωσορίσματα η Γερμανίδα καγκελάριος τον οδήγησε  στην αίθουσα του υπουργικού συμβουλίου «Ηταν ένα δωμάτιο με ένα μεγάλο οβάλ τραπέζι, όπου στην κορυφή είχε την καρέκλα της καγκελαρίου Μέρκελ και γύρω καρέκλες που κάθονταν υπουργοί», σημείωσε ο Τσίπρας. Και συνέχισε: «Ακριβώς απέναντι παρατήρησα μια θέση κενή. Τη ρώτησα λοιπόν γιατί η θέση είναι κενή και μου απάντησε ότι εκεί κάθεται ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και ότι τον έχει βάλει απέναντί της για να τον βλέπει  μην πει κάτι που δεν ταιριάζει με τους αριθμούς», συμπλήρωσε με χαμόγελο ο Αλέξης Τσίπρας.

Ετσι έψαχνε τον Χουλιαράκη για να τον ρωτήσει κάτι για τα οικονομικά στοιχεία. Ο οποίος στην επόμενη συνεδρίαση θα καθίσει σίγουρα σε μια θέση απέναντι από τον πρωθυπουργό.