Ο Θ. Καράογλου στο MyPortal.gr (vid): Η Θεσσαλονίκη έχει ιστορικές ευκαιρίες, ήταν πάντα η δεύτερη πόλη

από Team MyPortal.gr

Μια αναλυτική συζήτηση για τη Θεσσαλονίκη έκανε με τον Νίκο Υποφάντη για τη Web TV του MyPortal.gr ο πρώην Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θόδωρος Καράογλου. «Η Θεσσαλονίκη έχει τεράστιες προοπτικές. Έχουν χαθεί ιστορικές ευκαιρίες. Ήμασταν η συμβασιλεύουσα, η συμπρωτεύουσα. Ήμασταν η 2η πόλη πάντα. Πρέπει να αναδείξουμε τη γεωστρατηγική μας θέση και να την εκμεταλλευτούμε. Χάσαμε ευκαιρίες γιατί έχουμε το ελληνικό κουσούρι να διαιρούμαστε», τόνισε και ανέφερε ως παραδείγματα τον περιφερειακό, την ανάπλαση της ΔΕΘ, το Μετρό, την υποθαλάσσια.

Επιμερίζει ευθύνες και στο πολιτικό προσωπικό για το οποίο λέει πως θα έπρεπε σε κομβικά θέματα να είναι ενωμένο και όχι να διαιρείται βάσει κομματικών επιταγών.

Εμφανίζεται αισιόδοξος για το μέλλον της πόλης σημειώνοντας πως η Θεσσαλονίκη μπορεί να ξεκινήσει δύο νέα μεγάλα έργα: την ανάπλαση της ΔΕΘ και το τεχνολογικό πάρκο 4ης γενιάς ThessIntec.

O βουλευτής της ΝΔ μεταφέρει και μια συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη μετά τον ανασχηματισμό. «Στη συνάντηση του με τον πρωθυπουργό του ζήτησα να μου πει αν είχε κάποιο παράπονο, αν υστέρησα κάπου ή έκανα κάποιο λάθος. Μου είπε πως δεν έχει κανένα πρόβλημα, συνεχίζεις και πιθανότητα θα χρησιμοποιηθείς κάπου αλλού», τόνισε.