Ο “κοριός” του δημαρχείου

από Διαχειριστής MyPortal
sms

Γράφει η «Τσούχτρα»

Όλα όσα γίνονται στα επιτελεία των υποψηφίων!

Μόλις λίγες ημέρες μετά τις εκλογές του πρώτου γύρου στον οποίο η παράταξή του κατέλαβε την πέμπτη θέση ο υποψήφιος δήμαρχος Ωραιοκάστρου, Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε χθες βράδυ την παραίτησή του από τη θέση του επικεφαλής της «Δύναμη Δημιουργίας». Ο κ. Παπακωνσταντίνου κάλεσε σε κλειστή σύσκεψη τους στενούς του συνεργάτες όπου τους ανακοίνωσε την απόφασή του και στη συνέχεια συγκάλεσε σύσκεψη όλων των στελεχών του. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπακωνσταντίνου επέλεξε το δρόμο αυτό, καθώς σε καμία περίπτωση δεν επιθυμούσε τη συνεργασία τόσο με τον σημερινό δήμαρχο Αστέριο Γαβότση, όσο και με τον υποψήφιο Παντελή Τσακίρη, οι οποίοι διεκδικούν τον δημαρχιακό θώκο. Όπως ακούστηκε να λέει “ο Κλεισθένης επιτάσσει συνεργασίες για την ομαλή λειτουργία του δήμου. Οι δυο υποψήφιοι που πέρασαν στον δεύτερο γύρο δεν με εκφράζουν”.

Στο δήμο Θερμαϊκού, αν και μπήκε στη δεύτερη θέση στον δεύτερο γύρο, δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο Γιώργος Τσαμασλής προηγείται του Γιάννη Μαυρομάτη στο σχετικό δίπολο για την εκλογή δημάρχου, προσελκύοντας περισσότερους ψηφοφόρους που την πρώτη Κυριακή επέλεξαν κάποιον άλλον υποψήφιο.

Τον Κλεάνθη Μανδαλιανό φέρεται να στηρίζει στον δεύτερο γύρο το δεξί χέρι του δημάρχου Κορδελιού Ευόσμου, Σωτήρης Μαγόπουλος. Ο πρώην αντιδήμαρχος έχει ήδη ποστάρει στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook αναρτήσεις σχετικές με την υποψηφιότητα του κ. Μανδαλιανού, την ώρα που ο πατέρας του υποψηφίου δημάρχου έχει εξαπολύσει διάφορες επιθέσεις μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο πρόσωπο του κ. Μαγόπουλου. Όταν μάλιστα ρωτήθηκε ο κ. Μαγόπουλος σχετικά απάντησε ότι “οι προσωπικές αντιδικίες δεν ωφελούν σε τίποτα το καλό των δημοτών”.

Αρνητική ήταν η απάντηση του δημάρχου Καλαμαριάς Θεοδόση Μπακογλίδη στην πρόταση του Γιάννη Δαρδαμανέλη για μια δημόσια συζήτηση μεταξύ τους ενόψει δευτέρου γύρου. Έγιναν, λέει, στα ΜΜΕ συζητήσεις και όλοι πια ξέρουν τα προγράμματα των συνδυασμών. Γιατί άραγε ο Μπακογλίδης δεν θέλει μια ακόμη συζήτηση, και τι το καλύτερο ανοικτή;

Μου λένε ότι στους υπολογιστές ορισμένων υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων του Τζιτζικώστα έχει κολλήσει το F5. Η «Αλληλεγγύη» στη Θεσσαλονίκη αναμένεται να εκλέξει από 23 ως 26 συμβούλους.

Μπουτάρης, Τσουκνιδάς και Καραγιάννης δεν ήταν ξανά υποψήφιοι δήμαρχοι. Ο Σούλας δεν μπήκε στον 2ο γύρο. Άρα θα έχουμε τουλάχιστον 4 νέους δημάρχους στο νομό Θεσσαλονίκης. Βλέποντας τα ζευγάρια στον 2ο γύρο προβλέπω πως θα έχουμε ακόμη 4 νέους…