Ο πιο νόστιμος σολομός με μέλι και λεμόνι σε 20 λεπτά

από Team MyPortal.gr
sms

Αν ο σολομός σου αρέσει τρυφερός, ζουμερός και να λιώνει στο στόμα, φτιάξε αυτή τη συνταγή με βούτυρο, μέλι και λεμόνι! Είναι πανεύκολη, πολύ γρήγορη (χρειάζεσαι το πολύ 20 λεπτά) και τόσο νόστιμη που θα τη φτιάχνεις ξανά και ξανά…

  • Κυρίως πιάτο
  • Ψάρι – Θαλασσινά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C.
  2. Απλώνουμε ένα φύλλο αλουμινόχαρτο σε ένα μεγάλο ταψί και τοποθετούμε πάνω τον σολομό, με την πέτσα του ψαριού προς τα κάτω. Φροντίζουμε να σηκώσουμε λίγο τις άκρες του αλουμινόχαρτου προς τα πάνω, έτσι ώστε όταν περιχύσουμε τον σολομό με το βούτυρο να μην βγει έξω από το αλουμινόχαρτο.
  3. Κάτω από τα φιλέτα του ψαριού τοποθετούμε ομοιόμορφα τις φέτες λεμονιού.
  4. Λιώνουμε το βούτυρο και το ανακατεύουμε μαζί με το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Ύστερα περιχύνουμε τον σολομό με τα ¾ αυτού του μείγματος και κρατάμε το υπόλοιπο.
  5. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα σφραγίζουμε με το αλουμινόχαρτο. Πιθανώς να χρειαστεί να προσθέσουμε ένα ακόμη φύλλο αλουμινόχαρτου πάνω από τον σολομό, έτσι ώστε να καλύπτεται πλήρως. Αν έχουμε χρόνο, το αφήνουμε για δέκα λεπτά να μαριναριστεί, αλλά δεν είναι απαραίτητο.
  6. Βάζουμε το ταψί με τον σολομό στον φούρνο και μαγειρεύουμε για 7 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί ο σολομός.
  7. Μετά τα 7 λεπτά, βγάζουμε το πάνω φύλλο του αλουμινόχαρτου, και περιχύνουμε τον σολομό με το υπόλοιπο μείγμα με το βούτυρο, το μέλι και τον χυμό λεμονιού. Ύστερα, ξαναβάζουμε το ψάρι στον φούρνο και ψήνουμε για 5 λεπτά ακόμα ή μέχρι να ροδίσει ο σολομός.
  8. Γαρνίρουμε με φρέσκο μαϊντανό και σερβίρουμε αμέσως.

Υλικά για 3 άτομα

  • 3 φιλέτα σολομού με την πέτσα τους
  • 1 λεμόνι, κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • ¼ φλιτζανιού βούτυρο, λιωμένο
  • ¼ φλιτζανιού μέλι
  • 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 1 κ. γλ. χοντρό αλάτι
  • ½ κ. γλ. φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κ. σ. ψιλοκομμένο, φρέσκο μαϊντανό για το γαρνίρισμα

Πηγή: athensvoice.gr