Ο Πέτρος Κόκκαλης στον ΣΥΡΙΖΑ: fake news ή πιθανό σενάριο;

από Team MyPortal.gr
sms

Ο Πέτρος Κόκκαλης πάει στον ΣΥΡΙΖΑ-Fake news ή πιθανό σενάριο; Ότι από τα δύο και αν συμβαίνει, η είδηση που βρισκόταν σήμερα στην πρώτη σελίδα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» (φώτο επάνω),  συζητήθηκε πολύ, γιατί αφορούσε τον γιο του γνωστού επιχειρηματία Σωκράτη Κόκκαλη, ο οποίος προέρχεται από μια οικογένεια με κεντροαριστερή παράδοση, η οποία  ποτέ δεν έμπλεξε με τα πολιτικά. Σύμφωνα με την εφημερίδα η συνεργασία θα αφορά στην ευρωβουλή, όπου ο Πέτρος Κόκκαλης θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ σύμφωνα με ρεπορτάζ, που υπογράφει η Κατερίνα Γαλανού, η σχετική πρόταση προς τον Πέτρο Κόκκαλη ήρθε απευθείας από το Μέγαρο Μαξίμου, μέσω του Γιώργου Τσίπρα, εξαδέλφου και συμβούλου επί των οικονομικών του πρωθυπουργού.

Θυμίζουμε πάντως μερικά κρίσιμα στοιχεία.  Ότι ο  48χρονος σήμερα, πρώην αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, είναι εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά, εκλεγμένος με την παράταξη του δημάρχου Γιάννη Μώραλη, που στηρίχτηκε από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. Επίσης ότι οι σχέσεις Μαρινάκη-Κόκκαλη ήταν πάντοτε καλές (αλλιώς δε θα γινόταν και η μεταβίβαση των μετοχών του Ολυμπιακού το 2010), αλλά και ότι  εσχάτως καταγράφονται τριβές μεταξύ των δύο πλευρών. Και το λέμε αυτό γιατί ο Μαρινάκης στηρίζει φανατικά τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τη ΝΔ.

Πάντως ο Πέτρος Κόκκαλης που βρίσκεται αυτές τις ημέρες στο Μπαχρέιν απάντησε μάλλον περιφρονητικά στο σενάριο. Σημειώνοντας στο fb ότι «διασκεδάζει» με όλα αυτά, ενώ ενημερώνει ότι μια κλήση από την Αθήνα προς το Μπαχρέιν (που θα μπορούσε να επιβεβαιώσει ή να διαψεύσει την είδηση) κοστίζει 5 σεντς…