Ο Π. Πηλείδης στο MyPortal.gr (vid): Από τους πολιτικούς της Θεσσαλονίκης λείπει τόλμη και δημιουργική φαντασία

από Team MyPortal.gr

Πάνω από 35 χρόνια στο χώρο της πολιτικής επικοινωνίας ο Περικλής Πηλείδης έχει αναλάβει πολιτικές καμπάνιες κομμάτων, υποψήφιων πρωθυπουργών, υποψηφίων βουλευτών, υποψηφίων στην αυτοδιοίκηση. Το πολιτικό του μήνυμα «Υπάρχει καλύτερη Ελλάδα» μπορεί το 2000 να μην έδωσε την εκλογική νίκη στη ΝΔ του Κώστα Καραμανλή αλλά ήταν μια απόλυτα επιτυχημένη καμπάνια. Ακόμη και σήμερα πολλοί όχι μόνο την θυμούνται αλλά ακόμη και το ρυθμό του σχετικού τραγουδιού που το συνόδευε. «Καλύτερα», κατά τον Πηλείδη που τότε η ΝΔ έχασε οριακά τις εκλογές. «Δεν ήταν έτοιμη», δηλώνει στη Web TV του ΜyPortal.gr. «Θα ήταν καταστροφή για τη ΝΔ και τον Καραμανλή», προσθέτει για το ενδεχόμενο να είχε κερδίσει.

«Αν σου έλεγε ο Μητσοτάκης, βρες μου το μήνυμα για τις εκλογές», ερωτήθηκε και απάντησε χιουμοριστικά όπως διευκρίνισε: «Καλύτερα από ότι το περιμένατε». Σοβαρά απαντά πως «Ο Μητσοτάκης ήταν μια πολύ ευχάριστη έκπληξη».

Αναφορικά με τους κυρίους Τζιτζικώστα και Ζέρβα αναφέρει πως είναι δύο πολιτικοί διαφορετικής κλίμακας, με διαφορετική μενταλιτέ, που παίζουν σε άλλο επίπεδο. « Ζέρβας για το δήμο Θεσσαλονίκης είναι αρκετός, δείχνει να έχει φέρει ισορροπία με όσους είναι αναγκασμένος να συνεργαστεί», δηλώνει για τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης ενώ για τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, λέει: «είναι επικοινωνιακός, χαρισματική προσωπικότητα αλλά πρέπει να… αδυνατίσει».

Κατά τη γνώμη του γνωστού επικοινωνιολόγου «από το πολιτικό σκηνικό της Θεσσαλονίκης λείπει η δημιουργία φαντασία και η τόλμη. «Δεν γεννιέται μια ιδέα που να μας εκπλήξει».